About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Tuesday, March 16, 2010

di taman teman

tajuk bukan main hah. huh. dis is the right time to write about friends. friends are people who always with u all the time. sentiasa berada d belakang kita tak kira lah kita happy ke sedih ke. but nowadays maksud sahabat, kawan, teman dah disalahertikan. aku tak tujukan entry ni kepada sesiapa even ada lah makhluk Tuhan tu nak aku tulis entry pasal dia. tapi rasanya memang nak tujukan kat dia lah. dia cakap dekat aku "aku tak sabar nak tunggu entry kau lepas nih. cite la pasal aku pulak. tapi kau pegi la menyundal dulu. dah lobos nanti baru tulis blog ok".

whoever he is, dia adalah insan yg penah menjadi kawan aku satu ketika dulu. ye, aku mengaku kau kawan aku even kau cakap aku betina sundal, aku ni anjing betina, aku ni anjing kurap, aku ni babi. aku tak kesah. aku terima. aku tak hipokrit macam kau. maybe pandangan kau kat aku macamtu. tak tau la, maybe kau pena nampak orang lain menyundal n muka orang tu macam aku. tu sebab kau cakap macamtu kot. sebab aku tak pena buat ape pon yg kau cakap tu. dan sesungguhnya memfitnah itu lebih dahsyat daripada membunuh. tak begitu kawan kawan?

cuba bayangkan seorang kawan cakap macamtu kepada seorang kawan yg lain. patut ke? layak ke nak dpanggil kawan? tak cukup dengan tu, siap hasut kawan kawan "eh si polan si polan, korang takyah la bekap si eja tuh". takpe. aku tak kesa kalau aku jadi minoriti d kalangan kawan kawan kita. korang taknak suka aku ke, tanak kawan aku ke, takpela. tapi ade je kawan kawan kita yg masih cool down kan aku, datang umah aku, chill up dengan aku. tah la. aku taktau sape yg kau maksudkan "semua orang dah meluat dengan perangai kau!". ok lah fine aku tak kesa kalau korang semua nak meluat kat aku wahai kawan kawan baik ku esp zie, fendy, emei, apis, rady, iki, jiji n kau. u know urself aite.

aku kawan dengan korang semua since aku kecik lagi kecuali kau lah. kau pindah sini pon boleh dkatakan baru jugak kan? sebab bila aku sebut nama kau, ada yg tak kenal pon. huhu. dulu aku bekawan takde pulak jadi macamnih. sekarang baru datang macam macam masalah. yela, macam yg korang cakap, masing masing dah besar. belajar pon nak kate tinggi tu tak la. diploma je. so aku dah malas nak bertekak dengan kau. dengan secara rasminya aku meminta maaf atas kata kata aku yg kasar pada kau tempoh hari walaupon kata kata aku tu tak la sekasar dan sekejam kata kata kau. kau bukan je mengutuk tapi kau menghina aku. kau sedar sikit, aku bukan jenis yang macamtu. aku ada mak, ada keluarga n pernah ada bapak macam kau jugak. tapi aku tak tergamak na buat macam yg kau cakap kat aku. to rady jugak, aku mintak maaf even kite dah berbaik. kira ni maaf secara terbuka. haha

tolong lah pikir perasaan orang lain. bukan kau hidup sorang kat atas muka bumi nih wahai KAU.

Thursday, March 11, 2010

intan faizatul nazaliah

happy 20th birthday, intan faizatul nazaliah!

hope u'll be surrounded by happiness always.

luv youuuu! :)

Sunday, March 7, 2010

angry but happy :)

today is monday. currently at makmal DSK. mengantuk sangat pagi nih. malam tadi tido pukul 4 berYM dengan si bf. webcam laju plak, rugi kalau lepaskan. haha.

aku tade mud betul minggu nih. da la aku ta balik last week. kena tunggu 2 minggu baru dapat balik telok. tapi nasib baik la pastu aku cuti seminggu. boleh la aku tido lewat, online sampai pagi, makan banyak banyak, shopping, tidur puas puas n bangun lewat. hahaha. waaaa banyak nye aku punya wishes. tatau la bole tercapai ke tak. kang aku baru baring na pejam mate da kena panggil. "jaaaaa, basuh baju, sidai kain, sapu rumah..."

hahahaha aku da tau da. sebab ape tau? sebab time aku cuti tu, mak aku pon cuti gak. pehhhhhh!

bukan sebab tu je, ade la plak sorang manusia yg sangat gam**** hidupnya yg suka sangat jage tepi kain orang. huhh! kalau pempuan bole bla lagi tapi masalahnya skang ni adalah dia seorang LELAKI. diulangi, LELAKI! dahla mulut macam longkang, mengadu pasal aku itu ini, bawak mulut macam aku ni jahat sangat pulak kan. yela, kau cakap Tuhan na tunjuk. tapi skang ni bukan Tuhan yg tunjuk, syaitan yg tunjuk dohhh!

Tuhan na tunjuk ape? aku ta buat salah pon. yg kau na sibuk ni kenapa? aku kacau kau ke? aku ada kacau awek nasi ayam kau tu? pegi la jahanam. aku ta heran hilang kawan macam kau doh. kau yg heran sebab selama ni kau sibuk cakap aku dengan kau sedara. aku ta sedara dengan kau pon lahhhh. cuma sebab mak aku kawan baik dengan aunty aunty kau, baik dengan nenek kau. tu jer.

tapi tape eja. chill lah. kau hilang sorang kawan ta jejas ape ape pon. hahaha. okay la, malas na tulis pepanjang. bukan kau bace pon blog aku kan s***** r***? kalau kau bace pon, kebetulan la. n kau takan tau pon segala ape update aku sebab aku da delete kau dalam frenlist aku kat fb. thanks for being a gud fwen since our childhood moment. weeewwiiitt! :)

dah lama ta melepaskan rasa geram kat blog. hahaha. *wink*