About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Sunday, August 30, 2009

menjelang hari raya

hari ni punya kisah pulak. aku bangun pukul 11. kemas kemas rumah dengan pantas sbb da janji dengan acu na shopping hari ni. around 2.30, aku, mak, kakak nurul n acu pon gerak ke midvalley. pukul 3.15 kami sampai kat midvalley tu. cari parking ta susa sangat arini. sampai sampai tadi kami terus masuk metrojaya. acu na cari handbag, begitu juge dgn mak aku, aku dan kakak aku. hahaha cakap semua kan senang. saje jea na kasi panjang sikit entry ni ha. cewah!

rasenye kalau na ikut turutan kedai kedai yg aku masuk pon aku sendiri ta ingat. sbb banyak sangat. 7 jam kot aku kat mid tu. sampai mid tu tutup baru kitaorg balik. haha. tu lah orang malaysia! senang cite, aku cite ape yg aku rembat jea la ek? antaranya, sepasang kasut charles & keith, sehelai baju MNG dan sebuah beg guess. jangan jeles kawan kawan. bahahaha, thnx mak! mak sangat best dan rock. baek hati. mak lah insan yg paling baik hati eja pena jumpa. ily mak!

muka kepenatan tapi tetap na bergambar untuk tatapan korang wahai kawan kawan ku dan musuh musuh ku :)

ini kakak nurul. dia serupa dgn aku ke? ramai orang keliru lah. haih.

last but not least, kami makan kat kenny rogers pukul 9.30 malam before balik ruma. berbuka puasa cuma makan kuih saja d food court. hehe perlu ke bagitau? bahaha, suka hati aku la, blog aku kan?

sekian, bye bye :)

Friday, August 28, 2009

tidak kerja

hari ini punya kisah. aku bangun jam 6.30 pagi, dengar bunyi air dalam bilik air. dalam hati cakap mesti kakak ain tengah mandi. sambung baring baring, dah la ujan sangat lebat. dalam hati da cakap, malas nak kerja hari ni. badan plak rase cam tak sehat. kepala berat bertan tan. tapi aku mandi jugak lepas kakak ain mandi. keluar bilik air kesejukan. dengan tak pakai baju kerja lagi aku cakap dgn mak, "mak, eja tak kerja lah hari ni. malas. badan rase tak sehat!". mak diam jea. aku terus masuk bilik n baring n sms dgn si bf sampai la aku tertido. nak tau aku bangun pukul berapa tak? pukul 1. haha. betulla kate si bf, kalau mind dah set malas nak kerja, memang tak kerja lah kau, ja!

baru sehari pon aku cuti selama 2 bulan aku kerja kat kayaba tu. aritu aku half day jea. tu pon jaym kate tayah record n allowance aku tade kene potong. thnx jaym. sayang jugak kau kat aku yer! hahaha. pas aku kemas sangkar kucing kucing aku, aku mandi n terus ngadap si pinky nih. on ym jap, pastu aku bukak blog aku, rep komen komen, then bukak fb n fs. ms? ergghh, i miss u, ms! sorry sbb delete kau atas sebab sebab tertentu. semua orang pelik kenapa aku delete. hari hari kot aku online tetibe jea aku delete. saiko gile. bahaha. nvm lah! past is past. hmm, bile bukak fb, as usual mesti lah tengok apa apa update. ada beberapa friend request. aku tengok membe membe poly aku da ramai yg active fb. yeah, i like! pastu buat kuiz yg macam agak bangang tu. haha.

around 4 pm, mak ajak aku pegi klinik. cuak jugak sebab nak kate demam tak demam. haha. bile da sampai klinik n da sampai turn aku, aku pon masuk la dalam bilik doc tu. elok elok aku masuk n duduk jea, frame 'tuhan' dia jatuh. woi seram aku. haih, doc tu terus jea cek paru paru aku. dia kate aku tak demam. tapi aku hypertense. kira macam tensi yg melampau kot. ntah la ye. haha. tensi? betul la aku rase. yela, banyak pikir psl kerja kot. macam PM la plak. haha. plus plus dengan benda laen lagi yg aku pikirkan. tu sebab jadi camtu kot. doc tu bagi 4 jenis ubat n vitamin n dapat mc 1 hari. hehe. means, 4 hari lah aku cuti. yabedabedu! kenapa lah kau ta jadi datang KL wahai dayana alia? kalau tak bole kite meronggeng menghabeskan duit! conclusionnya, aku duk ruma jea la membesarkan bontot. bye!

btw, i wanna say congrats to my beluv mak sebab dianugerahkan lagi satu pingat. haih mak, bertambah panjang la name mak pasni! hehe :)

Wednesday, August 26, 2009

gelak guling-guling

ape? kau gelak bace entry aku eh? kau ta pikir aku dengan kengkawan aku, gelak guling guling sampai kat ruma sebelah bace entry kau plak. cakap ta serupa bikin. macam anjing jilat ludah dia balik. ee geli!

Monday, August 24, 2009

new me, new life

the new nurul izzah omar :)

new me, new life. tajuk gempak kan? haha. bukan apa. aku cuma nak ubah cara hidup aku. kini aku suda cukup bahagia d samping keluarga, si bf dan besfrens yg sangat memahami. tidak perlukan lagi sweetalker, backstabber n so on. aku benci orang yg benci aku. terus lah benci aku. peduli apa dengan mereka kan? hahahahaha. teruslah juge stalk blog aku. terima kaseh.

nowadays, no more myspace, no more social life n i wish no more him. please, i'm sick with all this stupid situation! i only love ahmad afiq ishak. only him. jangan cuba dekati aku. go to hell bole? bye!

Friday, August 21, 2009

happy berpuasa semua!

entry ini ditujukan untuk rakan rakan yg membaca blog ini.
rakan rakan ke?
musuh pon ade kot!
tidak kira lah siapa mereka,
lelaki ke perempuan ke, tua ke muda ke, si hitam ke si putih ke, pari pari ke syaitan ke.
selamat menyambut bulan ramadhan.
semoga ramadhan kali ini lebih bermakna daripada yg sebelumnya.
sekian :)

Saturday, August 15, 2009

i got the new one!

act selipar roxy yg aku beli sama sama dgn si bf tu dah terputus last 2 weeks. aku pun tatau nape dia putus. lenjan sangat kot. si bf pakai elok jea lagi selipar quiksilver tu. cuma kaler dia cam da pudar sikit. dengan secara tidak sengaja, aku terbeli yg baru tadi. kononnya masuk roxy sbb na beli barang org laen tp dsebabkan tiada barang yg dkehendaki, aku telah meleburkan wang aku sebanyak rm69.90 untuk yg baru ni.

si bf kate meriah. yeke meriah? cam kap lam ya nga ke? haih. lantak ah klu kap lam ya nga pon. janji aku suke. aku puas hati. haha bye.

Thursday, August 13, 2009

kecintaan

saja na update.
tajuk tah ape ape kan?
tade kene mengena.
saja na close up wajah terkini kami.
heee~
ni time aku balik keje tadi.
biasela.
dia la tukang ambik aku balik keje n bwk aku pegy makan.
oh syg, saya rendu kat awk laa.
bole tak cepat cepat la sikit balik keje?
haih.
p/s : kawan kawan, tu lah uniform keje aku. tau da, buruk kan? haha. bye!

Monday, August 10, 2009

kecik's tag

nama timangan :
- si eja
- tinta
- gedek by arwah wan. haha

anda seorang yg :
- manja
- sensitif
- suka gelakkan orang
- sumtimes bole menjadi kejam

lagu kesukaan :
- siapa dia by inclose. hahahahaha tolong la muntah 16x
- still in love with you by 112
- you are not alone by MJ
- dygta's

food kesukaan anda :
- secret recipe
- nando's
- mcD pon layan time tade duit. haha

sikap yg membuatkan anda stress :
- bile memikirkan tentang... errr, tentang si centa lame beliau. kan anot?
- bile roxy tade sale. haha

benda yg mesti ada dlm beg :
- compact powder body shop
- purse
- henfon
- manicure set
- perfume

warna kesukaan anda :
- pink
- hijau

kali terakhir anda menangis dan mengapa :
- ta ingat bile. time tu malam before tdo sbb teringat kat arwah ayah. sedey nye!

tag 6 rakan :
- ayna sayang
- the lilo
- feaq
- anot kakakku
- hazirah sapuan
- si bf as usual la kannn!

Sunday, August 9, 2009

malacca :)

semalam, aku dan family ke melaka. saja na berjalan jalan kat melaka bandar bersejarah tu. kitorang ni nama jea kampung kat melaka tapi ta pena pon jalan jalan kat area town melaka tu. oh melaka sangat best. ta caye? tengok ni!

ni time baru pas check in kat seri costa. jalan jalan sekitar town. menara taming sari, dataran pahlawan. oh heaven!

ni lah menara taming sari. dia naik tinggi then pusing pusing tengok view melaka.
ini lesbo aku. haha. ni aktiviti kitorang sementara tunggu waktu malam. pas maghrib baru keluar merayau lagik!

ni eye on melaka kot name dia. saje gatal gatal naik lagi. padahal yg kat titiwangsa dulu pon benda yg sama jea!

even aku ta berape suke kat esprit sbb harga dia mcm tah ape ape, tapi aku suke gamba ni.

dis is my fevret part. shopping d dataran pahlawan. best!

ni ape kes? macam kat kl tade MNG kan kan? haih..
na balik suda. tengs mak n acu yg byk sponsor holiday nih. best n we're having so much fun d malacca. i love u lah ali rustam!

Monday, August 3, 2009

tag it, amoy!

Upload a picture of you in a postion that you hated the most.

thanx wok!

ini adiah drpd si bf.
sponsored by memory lane kot.
haha i like.
suke gile!
nama dia kt situ, my 1st teddy.
na tuka nama dia lah.
maybe na bg nama dia andrew sempena nama hero dlm cite the proposal yg kitaorg tengok semalam.
so sweet muvee tu :)

ini plak baby tee from alyp.
nice gile.
even cam sexy sikit.
mak aku kate never mind lah lyp.
hahaha.
oke lah tu!

thanx yo!

Sunday, August 2, 2009

amoy's survey

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :
- sayang by si bf
- eja
- nurul
- wanje by kakak ain

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
- 29 july
- 14 april
- 26 october
- 13 april

FOUR THINGS YOU'VE DONE IN LAST 30 MINUTES :
- mandi
- sms dgn zie n jiji
- berbaringan bersama si teddy yg baru. thnx syg!
- try baju, present dari alyp

FOUR WAYS TO BE HAPPY :
- love
- kisses
- hugs
- money

FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST :
- my late ayah
- my late wan
- my old bestie
- cikgu siti PLKN

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :
- holidays
- roxy shoes yg diidamkan
- almondy cake. haha :)
- digital camera yg sangat kecik. warna pink tau. hahaha. penat ah na angkut SLR tu!

FOUR OF YOUR FAV HOBBIES :
- sms
- facebook, myspace, friendster, blogspot
- stalk myspace artis popular. hobi aku sama ngan anot n iena.
- shopping

FOUR PLACES OR COUNTRY YOU WANT TO GO FOR VACATION :
- hawaii
- aussy
- perhentian
- redang

FOUR FAV DRINKS :
- sky juice
- teh o ais
- laici
- ice lemon tea

FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR PURSE/WALLET :
- money? ada ke? haha
- ic
- bank card
- roxy membership. harus ada oke!

TOP FOUR HANGOUTS :
- jj bukit tinggi
- ikea
- curve
- midvalley megamall

TOP FOUR YOU LOVE SO MUCH :
- mummy
- siblings
- si bf
- bestfriends

TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU :
- my 1st teddy
- my clarks collection
- my E63 n my 5610 Express Music
- my lappy

TOP FOUR WHO YOU WILL TAGGED :
- anot
- alyp
- feaq
- si bf (tau da, awk jawab dalam ati je kan?)

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :
- amoy suruh
- bored jugek cam amoy
- updating my blogspot
- blablabla (tiru amoy)

Saturday, August 1, 2009

wishlist

sebenarnye malam tadi saje lah gatal gatal tangan bukak website roxy.
as usual, kalau bukak website roxy mesti telan air liur.
makan hati jea tengok accesories dia.
terjumpa la sepasang kasut ni yg buat aku ta bole tdo malam.
ha, tengok ni!
sweet gile.
kalau aku jumpa kasut ni,
aku na buat kasut raya dis year.
masalah nye, kasut ni keluar kat mesia ke ha?
aku tengok ni pon kat roxy america ke hong kong tah.
kalau kasut ni ada kat mesia,
bubbye charles and keith.