About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Monday, March 30, 2009

tag lagi.

1. What is your mobile phone brand?
- nokia 5610 express music.

2. When did you buy it?
- feb 2008.

3. What color your mobile phone is?
- red and black.

4. How many messages are in your inbox?
- 35 only.

5. Who gave you SMS recently ?
- afeeq.

6. What picture became your wallpaper?
- gamba mak, kakak ain n kakak nurul.

7. Please stated --
- Missed called : 0136443083
- Received called : Acu Mama
- Dialled Numbers : Ewan

8. Why you like your mobile phone?
- camera fon saya paling cun. kan amoi?

9. How long did you use your mobile phone?
- setahun lebih da.

10. SMS ( Tagged ) People :
- dura
- anot
- afeeq
- alyp

tagged by ewan. thanx darl!

Who are you?
i am eja.

Are we friends?
yes, we are!

When and how did we meet?
october 2008. fandy yg kenalkan. tengs fandy!

Do you have a crush on me?
nope~

Would you kiss me?
yes, i think! haha~

Give me a nickname and explain why you picked it.
sugarpie. sbb i suka. suka haty i la kan?

Describe me in one word.
sweet (;

What was your first impression?
"hensem plak mamat ni!"

Do you still think that way about me now?
of cos la!

What reminds you of me?
your hugs.

If you could give me anything what would it be?
i nak bagi u penumbuk. haha.

How well do you know me?
idk. i didn't understand u sumtimes.

When's the last time you saw me?
amoi's party. 27th feb 2009.

Ever wanted to tell me something but couldn't?
yes kot.

Are you going to put this on your blog and see what I say about you?
haha. u just read it la, dear!

Sunday, March 29, 2009

shopping lagi ;)

Boldvenue : kenny rogers, jj bukit tinggi.
tarikh : 29 mac 2009

time ni otw nak balik pd bersama mak n kakak saya.
singgah sebentar d jj bukit tinggi.
nak g redeem voucher padini rm50.
shopping lagi.
baru tgk muvee shopaholic semalam.
hoya.

antara hasil2 rembatan saya ialah skinny jeans mng,
dua helai padini shirt,
teddy d lovely lace.
lain2 dirahsiakan okey.
haha.

tengkiu mak kerana mengspentkan duit mak kpd kami.
you'll neva b replaced, mak!
huuu~

pas makan kat kenny rogers,
kami pon gerak balik ke pd.
benda yg paling saya ta suka.
shit!
tp takpe.
dis week balik la.
apa susa kan?
hahaha.

thats all lah for today.
nnt saya update lagi kayh!

p/s: kpd dia yg tak msg saya hari ni, terima kaseh. lain kali buat lg.

Saturday, March 28, 2009

today!

hari ni saya, acu n myza pergi ke kl.
ary jumaat ary tu, acu ada text.
ajak tengok muvee.

then hari ni,
kami bertiga pergi ke pavilion.
kami tengok muvee confessions of a shopaholic.
not bad la.
cite tu klaka.
seram gak bila tgk cite tu.
obses sgt bershopping menggunakan credit card.
nasib baik la mak saya jenis yg tak suka pakai credit card.
huuu~

before muvee start,
jalan2 d pavilion.
masuk parkson.
jumpa lak kasut timberland yg telah d aim since last month.
ada sale 50%.
shit.
tada size!
haram betulla.

masuk roxy plak.
dgn niat nak membeli purse baru menggantikan purse guess yg telah digunakan sejak 3 tahun yg lepas.
buruk suda.
tapi tada yg best la.

pas habis muvee,
kami ke klcc plak.
acu nak cari seluar kerja kata dia.
dia rembat 2 helai long pants kat mng.
pas makan kat fud court,
kami gerak balik.

btw,
pukul 8.30 till 9.30 td rumah saya bergelap tau.
saya dan keluarga saya menyokong 60 earth hour.
anda bagaimana?
huuuu~

p/s: sorry tada snap gamba td. hehehe.


Thursday, March 26, 2009

happy + pening = happening

today is khamis.
tomorrow is jumaat.
yeay!

setiap minggu,
hari esok adalah hari yg paling dtunggu-tunggu oleh saya.
huuu~
saya akan pulang ke kampung halaman.
sumpah HEAVEN!

sepatutnya hari sabtu ni ada sukan dsk.
tapi dgr cite ramai sem 2 yg tak join sukan tu.
mula2 takut jgk sbb kena ugut dgn senior2 sem 4!
bila dgr ramai yg tak join,
ah! tayah la.
even saya da byr rm10,
tak pe la.
saya halalkan.
haha~

dsk nite pon camtu gak.
kena byr rm 70 sumting.
pasal duit tu tada hal pon sebenarnya.
tapi, da tau mesti dinner sem ni tak best sbb da ada sejarah time sem lepas.
huuu~

yg penting,
saya balik kampung esok!
hahaha.
cant wait for tomorrow.

gudnite!

Wednesday, March 25, 2009

f.r.i.e.n.d.s.

saya, man, amoi n intan

nath, jaja, saya n amoi

ni adalah gamba yg sempat d snap d pasar mlm teluk kemang semalam.
hahaha.
kat pasar malam pon nak snap gamba.
gila glamer!

mereka adalah penyeri hidup saya kini.
saya tidak perlukan lagi mereka2 yg menjadi backstabber n wht so ever lah.
saya lebih selesa bersama mereka even mereka sgt gila2.
dun ever try to stole them from me!
you're not deserve to do that.

wah,
cakap omputih la plak kan.

whatever it is,
saya centa mati sama kamu semua!

love ya!
(;


mari mengeTAG!

If you opened this, you should do it. Tag the person who sent it to you and tag more of your friends.

Two names you are called that are not your real name:
1. Tinta (afiq panggil camtu. sweet?)
2. Panjang (by jurulatih PLKN)

Two things you're wearing now:
1. Padini shirt
2. Guess jeans

What are 2 of your favorite things to do?
1. SMSing
2. Tengok tv kot!

Two things you want very badly at the moment:
1. Tomorrow tada class english.
2. Nak balik rumah kat teluk.

Two things you did yesterday:
1. Lepak dengan elly, jaja, sai, bj n nua.
2. Tidur dekat rumah intan.

Two things you ate yesterday:
1. Nasi lemak
2. Nasi putih lauk ikan keli

Two favorite holidays:
1. Beijing
2. Langkawi (holiday terakhir dengan ayah)

Two favorite drinks:
1. Mango tango
2. Honey Lemon Juice by Old Town (;

2 lucky bloggers i tag:
1. Dayana Alia aka Amoy
2. Edura (;

Sunday, March 22, 2009

abang saya (;


semalam,
saya keluar dgn budak ini.
huu~
nama dia afiq!

at first kami g shah alam!
mak suruh anta makanan kat kakak sbb dia ta balik dis week.
then kami g la bukit raja.
konon nya na tgk wayang.
tapi tada cite best.

pastu g bukit tinggi dgn harapan ada cite yg better than bukit raja tu!
unfortunately,
sama jea.
hahaha.
tapi tape la.
kami beli jgk tiket utk cite international pkl 7.
hee~

tapaham sgt cite tu.
hish.
bodo2 jea duk dlm panggung wayang tu 2 jam.
pkl 9 kua panggung trus jea g secret recipe beli kek utk kazen saya n utk si budak bufuk mafam yg nama afiq itu.
haha~
saya pon beli gak choc banana kegemaran saya.
mana la ta gemuk!
haiya~

then almost 10,
saya sampai ruma.
nasib baik mak ta mara.
heeee.

btw,
thanx yea ahmad afiq!
ily (;

Tuesday, March 17, 2009

marley n me :)


hary tu saya dan alyp ke midvalley.
almaklumla, kami kan tgh bercuti.
kami pergi tgk wyg.
cite marley n me.

huu~
cite ni best.
sedih.
it is about life and love with the world's worst dog.
anjing yg sgt hyper active n at last dia mati.

saya bayangkan marley tu mcm kiki saya.
kalau la kiki pon mati mcm dia...
uwaaa..
hahaha..

btw,
thanx to alyp kerana mengspent kan masa dan duit utk aku.
hahaha.
thanx sgt2!
(;

Sunday, March 15, 2009

i love u, ayah!

last nite,
kakak mimpi ayah.
mak pun sama.
i am wondering kenapakah saya tak pena mimpikan ayah sedangkan saya anak yg paling rapat dgn ayah?

oh gosh!
saya sgt rindu ayah saat ni.
saya nak tgk muka dia!
saya nak dgr suara dia!
saya nak minta maaf kat dia!

saya still ingat lagi,
time raya ary tu dia ada ckp..
"dah 58 tahun ayah beraya kat rumah, apa salahnya kali ni kita sambut kat hospital pulak."
meruntun haty saya bila dia ckp mcmtu.
tak sangka tu adalah kali terakhir ayah sambut ary raya.

banyak benda yg saya nak cakapkan pada dia,
tapi tak kesampaian.
saya sangat sayang kat ayah.
tiada siapa pun yg boleh menggantikan tempat ayah.

saya cuma nak cakap kat sini~
hargai lah ibu bapa anda sementara mereka masih ada di depan mata anda.


Tuesday, March 10, 2009

wth is going on?

mak!
saya nak pulang.
hahaha.
ta sabar nak tunggu kamis ni.
saya mau pulang ke teluk.
heaven oh.

even saya terpaksa balik sendiri kamis ni,
akan ku harungi jua demi pulang ke kampung halaman.
demi mak!
Boldsaya sgt perlukan mak ketika ni.

tatau la knp lately ni saya sgt sedih.
maybe sbb rindu kat ayah.
i mean, arwah ayah.
saya masih ta biasa nak menggunakan perkataan "arwah" itu.

hidup saya lain sekarang.
segalanya serba-serbi tak cukup!
saya kehilangan insan-insan yg saya sayang.
u know urself kan?

tapi takpe la.
saya masih ada mereka-mereka yg menyayangi saya.
terima kaseh (;

p/s: jumaat mlm (13hb mac) rumah saya ada buat kenduri. datang la yer.

bubbbbyee~




Sunday, March 8, 2009

baca dari bawah oke ;)

oh ta habes lagi!
ni pulak hasil rembatan mak saya kat bukit tinggi pulak.
hahaha.
saya action jea.
bluekkk (;

bubbbye one utama!
i'll b missing u.
hahaha~

muka stim saya dan mak layan banana royale.
nyummy~
mak saya rock!
ini muka-muka mereka yang ingin mendapatkan perhatian.
tapi ta dapat pon!

lepas makan kat curve,
mak pon dgn selamba melangkah masuk ke clarks.
mak rembat sepasang, saya rembat sepasang.
hahaha.
ily, mak!

ni time kat IKEA.
we spent about more than four hours kat sini.
haha.

yay!
selamat datang ke IKEA.


Tuesday, March 3, 2009

suprise!

thanx to u wahai sang jejaka! thanx again sebab buat suprise kat saya mlm hari tu. actually time malam besday amoi tu saya disuprisekan oleh amoi n ewan. oh sayang2 ku, terima kaseh. saya sangka sang jejaka ke singapura holiday dengan kelurga. pandai sungguh kamu berlakon, dayana alia dan hazmi hazwan. suda sampai jb ek? whatever!

(:

mmg lawak sbb besday girl suprise kan org. mcm besday saya pulak kan? hahaha. tetiba jea amoi ajak keluar time tu. dia kata ada lagi kawan dia yang tak datang. pelik gak sbb takkan saya tak kenal kawan dia tu. haaa. tengok2 nampak jea sang jejaka berdiri kat atas tangga depan tu. punya la happy macam orang gila pulak. tak perasan kiri kanan depan belakang ramai orang. dengan selamba jea saya pergi lompat-lompat kat situ. ada lokman n bobo skali. thanx for coming n memeriahkan lagi besday sahabat karib saya. amoi sangat suka. dia kata bobo n lokman sporting. tak macam saya. hahaha. pasif habis.

saya post entry ni cuma nak ucapkan terima kaseh jea kepada mereka-mereka yang terlibat dalam kejutan ini. miaw. lain kali suprise kan lagi tau.

heee. bubbbyee (: