About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Wednesday, August 10, 2011

New Blog

Hi, semua!

Awk2 semua, kita dah buat blog baru. Blog ni dah tak active dah! Sekarang dah boleh follow my new blog ok! Thanks :)

This is my new blog :-

http://iamsieja.blogspot.com

Tuesday, May 31, 2011

I wish......

Cuba lah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu...

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Tuk kedua kali takkan berlaku...

Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu...

Wednesday, April 13, 2011

::With Love::


For happiness you've brought to me, these things I want to say

Thanks for sharing all my dreams.

I love you more each day.

Happy 2nd Anniversary!

Monday, March 21, 2011

graduation


And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same

But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day

Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon

And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone with me
We'd get so excited, we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

As we go on, we remember
All the times we had together
And as our lives change, come whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule

Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can we ever find a job that won't interfere with a tan?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men

Will the past be a shadow that will follow us around?
Will these memories fade when I leave this town?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly..

I love Port Dickson Polytechnic :)

Tuesday, February 15, 2011

10 Ways To Know You Love Someone

1. You talk with him / her till late at night and still think of him / her when you go to bed.

2. You walk really slow when you are with him / her.

3. You don't feel ok when he / she is far away.

4. You smile when you hear his / her voice.

6. He / she is everything to what you think.

7. You smile everytime you look at him / her.

8. There's a person in your mind while you've been reading this.

9. You've been so busy thinking of that person you didn't notice that the no. 5 is missing.

10. You are checking if that's true and you are silently laughing to yourself.

Sunday, January 16, 2011

done packing!!

Yayyyy, finally aku dah siap packing untuk ke Brunei & Labuan! Actually kalau nak pegi holiday, packing adalah perkara yg membosankan dan perkara yg paling aku tak suka. Kenapa? Sebab aku seorang yg sentiasa rasa tak cukup kalau keluar dari rumah dan tidur dekat tempat laen! Kalau boleh la kan, blanket dengan bantal pun nak bawak!

Sila bayangkan. Pegi Melaka 3 hari pun aku bawak luggage mcm nak pegi Hajj. HAHAHA. Tapi kali ni aku terpaksa sumbat-sumbat taknak bawak beg besar. Aku ni kalau nak pegi travel seminggu akan bawak pakaian untuk 2 minggu. Sakai kan. Sebab kalau kat umah dah biasa pilih-pilih baju. Kalau tak kena, tukar baju laen. Kalau kat tempat laen pun camtu. Kita kena ready kan kan.

Align CenterSebelum. HAHA.

Selepas. Dah malam baru siap wey. HEHEHE.

Itu je nak share dengan semua. Minggu ni adalah minggu rajin untuk mengupdate blog. Ok thanks bye!! :)

Thursday, January 13, 2011

Pisang Goreng Azmi

Hai korang. Seperti yg korang semua tau la kan, lately aku memang kuat makan. Tak pelik lah semua orang tegur aku gemuk. Okay, dah dah. Merujuk kepada tajuk di atas. Sebenarnya dah berapa minggu aku teringin sangat nak makan pisang goreng. Pisang goreng bukan sebarang tau.

Haa, ni aku nak cite sikit. Aku teringin sangat nak makan Pisang Goreng Azmi dekat SS19, Shah Alam tu (berdekatan komuter station Shah Alam). Dah lama tak makan. Last aku makan bulan lepas kot. Sekarang teringin sangat. Choi. Ni teringin takde makna apaapa tau! Cuma, susah nak cari pisang goreng yg sedap sekarang ni. Semua nya meniaga 'asal boleh'.

Cara dia goreng pun lain. Dia akan goreng 3 kali, berlainan kuali. Pekerja dia semua lelaki. Tu yg rajin je awek-awek pegi beli kat situ. HAHAHA. Beratur ok nak beli. Kalau nak beli, kena lah spend 15-30 mins kalau tengah ramai orang. Selalu kalau aku beli, aku datang awal. Before pukul 12 dah beratur n tunggu dia goreng. Sanggup tau!

Ha ni gambar org tengah beratur masa nak beli Pisang Goreng Azmi. Sumber gambar dari Google. Hehe. Sebelah tu ada orang jual keropok lekor n air. Tapi jarang ada orang beli padahal akan beratur depan kedai dia. Kesian. Huhu. Mesti dia makanhati je tengok pisang goreng tu laku.

Ni pulak packaging dia. Ni pun sumber dari Google. Siap ada nama lagi ok! Haishh, meleleh air liur masa tengah menaip ni. haa. HAHAHAHA. Dahla, malas nak cakap lg, nak pegi beli! Ok bye!

Wednesday, January 12, 2011

entri pertama 2011

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Ah rasa skema plak soalan, kau ingat kau sape Eja. Hehe. Saja nak update sebab dah bosan sangat ni. Setiap kali update mesti ada perkataan 'bosan' kan. Maknanya memang aku bosan sangat lah tu. Kesian aku ni. Time kerja bosan, duduk rumah lagi la superbosan. Tak sabar aku nak sambung belajar. Betul tak Dayana Alia? :)

Ini entri pertama untuk tahun 2011. Tahun yg diharapkan menjadi tahun terbaik dari tahun-tahun yang sebelumnya. Ada yang berubah dan ada juga yg tak berubah. Boyfren masih sama, bestfriends semua masih setia dgn aku, nafsu shopping yg kuat (yg ni tak tau bila nak berubah). HAHAHA. Tolong ingatkan aku! Ayat sempena AJL 25 :p

Ada jugak yg berubah, anak saudara semakin bertambah. Alhamdulillah. Sekarang ni gila bukak blog baju baby & beli baju banyak-banyak untuk anak-anak saudara. Haha. Pastu kan, kebelakangan ni banyak menerima ayat-ayat seperti ini :

"Eja, ko dah gemuk la. Pandai Afiq jage ko.."

"Eja, ko dah gemuk balik kan? Haritu dah kurus, skang da gemuk balik. Baik ko jage makan, nanti boyfren ko lari!"


"Eh, lama tak jumpa. Rasa mcm dah gemuk la!"


"Eee, debab nye ko ni..."
(ni ayat mak aku selepas beliau snap gamba aku pakai henfon beliau. sedih ok!)

Wtf?? Rasa nak nangis je wey. Itu antara perubahan terbesar lah. Malas nak upload gamba. Kang makin bertambah pulak dialog-dialog seperti yg di atas. Tak apa lah. Sabar je. Saya ada terdengar cerita lah sepasang kekasih ni, girlfren dia badan dia makin chubby, boyfren dia makin kurus dek tak lalu makan menengok cara pemakanan girlfren dia. Kesian kan!

Encik boyfren aku tanya nak ke dia kurus sbb tengok cara pemakanan aku? Sanggup ke aku tengok dia kurus dsebabkan aku? Oh sumpah tak sanggup. Sepatutnya dia kurus kalau dia berjauhan dengan aku. Tapi, dia kurus sebab takut tengok aku! Tak mungkin. Aku akan cuba elakkan! Promise okay, syg? :)

Rasanya mcm entri ni berat tentang isu kenaikan badan je kan. Memang pun nak cakap pasal ni. Sbb memang dah takde idea nak update pasal ape. Hehehe. Doakan lah saya dapat mengembalikan saiz tubuh saya seperti dulu kala. Dan jangan lupa doakan yg terbaik bagi tahun 2011 ni. Ucapan untuk semua, semoga 2011 memberi sejuta makna dalam hidup masing-masing :)

Monday, December 13, 2010

Bakat Istimewa Piala Perdana Menteri 2010

Hello, hi semua. Bosan gila ok kat ofis ni. Lagipun dah lama tak update blog yg tak seberapa ni. Busy memanjang. HAHA. Busy la sangat. Last month memang aku busy tahap lapan la. 4 & 5hb hari tu ada event besar DS Rosmah Mansor peringkat kebangsaan. Live kat TV pulak tu. So, kena la buat bersungguh-sungguh bagi memuaskan hati semua pihak. Congrats to me, Kak Rina, Kak Lin & Pak Man sbb event kita berjaya :)


Event tu tentang bakat istimewa kanak-kanak OKU. Memang mantap la. Mula-mula kitaorang dah buat peringkat separuh akhir dekat INTEC, Seksyen 17, Shah Alam. Then, final dia buat dekat Stadium Titiwangsa. Ada 3 kategori which is solo, duet & tarian berkumpulan. Sangat fun even diaorang ni istimewa. tapi semuanya bestbest belaka. Good job and tahniah kepada kontinjen Johor sebagai pemenang keseluruhan :)

Selain tu, nak jugak ucapkan tahniah kat LO aka sukarelawan from UiTM yg banyak sangat membantu. Esp NJ, Akim & Syafiq. Dorang ni antara yg rapat ngan aku. Kesemua 30 orang ni rajin & excellent sangat! Thank you and congrats guys. Love ya, keep in touch! :)

Ini gambar versi OKU. Hahaha. Korang superb!


Okay, dah takde pape lagi kot. Pasni nak update laen pulak. See ya!

Sunday, October 31, 2010

happy birthday, ahmad afiq!

Last nite sempat buat kejutan untuk si bf! Nasib baik menjadi. Since awal bulan da planning tau. Hahaha. Btw, Selamat Hari Jadi. Tak tau yg ke berapa kali tah wish ni. Hehe. Here ada some picts. Enjoy it :)

Cupcakes from Wondermilk. Nice gila. Sila klik dekat link sebelah kanan kalau nak pergi website dia...

Yang ni daripada saya. Okaythanksbye! Im so sorry sayang. Tak dapat belikan yg awk suka tu!!! :(

Last but not least. This is us. I love you, B!

Monday, October 18, 2010

Work.Work.Work.

Hai kawan-kawan,

Entry kali ni aku nak cakap pasal kerja. Sebab ape tau? Sebab esok aku da start kerja! Haha. Ambik kau, Ja! Finally, kau nak jugak kerja. Heheh. Ini kali ke-2 aku bekerja. 1st time dulu aku kerja kat KYB-UMW. Itupun sebab practical. Kalau tak, jangan harap. Bertuah! Haha.

Kali ke-2 ni pun sbb Datin Mizan yg ajak. So segan pulak nak tolak. Kerja dia not bad. Mungkin kerja dia agak busy, tapi aku suka. Sebab nanti aku akan jadi salah sorang sekretariat dalam event Semai Bakti anjuran Bakti kalau tak silap aku.

So, pasni aku akan bekerja dengan Datin-datin, isteri-isteri menteri. Huh. Doa jela banyak-banyak supaya tak kena maki atau sebagainya. Haha. Insyaallah tak. Tempat kerja aku nanti dekat Bangunan Bakti Siti Hasmah kat TTDI, Damansara :)

Semoga saja semuanya berjalan lancar. Insyaallah..

Sunday, October 17, 2010

ulu yam :)

Today, aku pegi air terjun dekat Ulu Yam! Dah lama sangat tak pegi mandi air terjun. Hari tu, masa pergi reunion kat Jeram Toi tu bukannya aku mandi pun + tak berapa best sangat tempat dia. Bila si bf ajak je pegi Ulu Yam dengan kawan kawan tempat kerja dia, aku da set mind nak mandi. Last mandi air terjun beberapa tahun dulu kot masa kat Sarawak. Air terjun kat Sarawak tu memang superb lah. Sape nak pegi Sarawak, shud try. Nama dia Hutan Lipur Ranchan kalau tak silap. Terletak dekat Serian, Sarawak.

Masa dalam kereta, terpikir jugak. "Ulu Yam ni best ke, susah da nak cari air terjun yg best area Selangor & KL ni. Baik Sungai Congkak ke ape ke, kebanyakan orang cakap dah tak best macam dulu!" Tapi takpe la. Sejam lebih perjalanan. Aku tak tido pun (memang jarang pun tido kalau duduk sebelah si bf, jgn harap!). Bila sampai sampai je, omaigodd seronoknya. Cantik je! Takde la mcm yg orang lain cakap. Best! Best! Even air terjun dia tak tinggi bertingkat-tingkat. Tapi air dia bole tahan bersih..

Okay, ni masa dah sampai. Ni lah tempat kitaorang semua berkelah. Tapi dalam gamba ni tak nampak sangat kawasan dia. Buat bbq, pasang khemah, tempat makan kitaorang semua kat sini la. Nasib baik dapat kawasan luas & rata. Tapi agak mencabar la nak sampai sini. Hehe :D


Aktiviti kitaorang cuma mandi n makan makan. Ohh lupa! Kitaorang celebrate birthday si bf aku! Advanced la sikit. Tehee, takpe kan syg? Haa, ni gamba si bf yg paling comel dan senonoh! Happy Birthday in advance, Sayang!

Bila dah puas mandi, kitaorang siap siap n gerak balik! Terus gerak pegi umah Kak Liza (kawan si bf). We had joy n we had fun, serius! Thanks semua :)

Tuesday, October 12, 2010

setahun setengah.

sayang,

selamat ulangtahun yang ke setahun 6 bulan. lame jugak kan. pejam celik pejam celik sekejap je dah setahun setengah. dari tengah study sampai dah habis study. dari tak pakai tudung sampai dah pakai tudung. dari tak pandai bawak kereta sampai dah ada lesen. dari tak pandai merajuk sampai kuat merajuk. dari gemuk ke kurus, kurus ke gemuk, kurus lagi sampai dah gemuk balik. haha, kelakar kan. walaupun kadangkadang ada yang pahit, tapi hati kite sikit pun tak pernah berubah. sama macam dulu. semoga awak pun sama :)


I Love You!

Tuesday, October 5, 2010

little update :)

hello bloggers :)

err. dah lamanya tak update blog! quite busy lately. busy beraya. haha. nak bukak blog ni pun malas. kawan-kawan punya update pun tak ada baca. maafin gua ya, kawan-kawan. insyaallah, lepas ni nak start berblogging balik! hehehe.

walaupun agak terlambat, aku tetap nak ucap :

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin!

Saturday, July 3, 2010

memorial of national service.

hari ni, pergi Midvalley. jumpa rakan seangkatan masa PLKN dulu! ada W, Yoya, Baby, Alank & Naim. best sangat sbb tak perna lagi jumpa dorang since June 2008. lame jugak tu kan. almost 2 years. tapi masing masing tade pape perubahan pon. hahaha. mula mula jumpa W je. pegi makan kat TGI Fridays then shopping shopping :)

okay, ni masa kat TGI Fridays dengan W. thanks belanja :) then jalan jalan + shopping. hahaha. yg tu part paling best!

okay, mase ni sesi jerit menjerit. masa aku dengan W tengah menikmati Secret Recipe, Yoya dgn Naim datang. haha. best!

ni last skali. masa Alank n Baby dah datang. seronok okay! nanti kite jumpe lagi ye kawan kawan :)

mmmwaaahhhxxx, luv ya!

Thursday, July 1, 2010

current wishlists [edited]

  • Guess jeans, range daredevil the best! [tapi bukan daredevil, tak kesa la :)]
  • Jam. ape ape lah, Fossil ke :)
  • Compact powder Body Shop no. 04
  • Blusher Body Shop no. 04 jugak!
  • Eyeliner Body Shop.
  • Perfume. ada 1 perfume Lancome. tak tau ape nama dia. [dah dapat dah. Paris Hilton]
  • Hanbag & kasut raya [yg ni mesti dapat punya tp taktau bila]
  • New laptop - VAIO ke. wooww! haha.
  • Blackberry. ape ape model pon aku tak kesa :D [dapat E71 je!]

ni lah yg aku perlukan skang ni. akan cuba didapatkan secepat mungkin dan selewat-lewatnya sebelum raya. harap harap dapat semua :) tapi yg last n 2nd last tu maybe 5 tahun akan datang kot. tu pun belum tentu lagi. HAHAHA!

Wednesday, June 30, 2010

lalala

okay guys, lets start. kalau ikutkan hari ni dah lebih sebulan aku menganggur duduk kat rumah. duduk kat rumah sambil melayari internet, makan, tidur, basuh baju, kemas kemas rumah sikit tanpa meraih sebarang pendapatan. 100% ditanggung oleh Cikgu Rosnani ye kawan kawan. kesian mak aku tu. holiday la, beli tudung on9 la, shopping ape tah lagi. macam macam weyy. yg kelakar tu bila part aku beli barang barang on9 ni, aku main order jer. then terus mintak duit kat mak aku. dia mesti marah dan bebel bebel. so kawan kawan, kite pekakkan telinga je ok! aku tau mesti mak akan bagi duit punya. tapi kena tahan la bebelan tu. kalau aku mintak permission, sure dia tak kasi beli punya lah! hahaha. mak. mak. thnks for everything :)

sekarang ni, aku perlukan duit. ye, sebelum sebelum ni mak aku yg tanggung aku sepenuhnya. mak aku mampu. tapi sampai bila? dapat pulak barang barang aku semua dah habis! make up. blusher aku dah pecah. bedak asas, eyeliner, perfume dah habis. sekarang, aku terpaksa ngicak kakak kakak aku punya barang make up. perfume pulak, cuma pakai one drop. sedih kan kawan kawan? dah nak raya pulak tu. waaaa sedey doh. bile pikir balik, ada baiknya kalau aku kerja. selain dapat meraih pendapatan sendiri (ewah) dapat jugak aku hilangkan rasa bosan aku tu. yela, mana taknya hari hari aku duk sensorang je kat umah. aku tak ada lesen (tolong jangan gelak ye)! skang ni otw nak amek. mak aku da janji nak tanggung perbelanjaannya. yela, kalau tak, mana nak dapat duit kan! hahaha

selain dari ketandusan barang barang make up, aku jugak da gila beli tudung since da bertudung ni. ni hobi baru. sekarang dah tak bole nampak kedai tudung. pantang nampak. mesti akan beli even 1 helai inner. kalau 10 kedai aku masuk, da dapat 10 helai. best ape. hehehe. aku suka beli tudung syria tu. senang nak pakai. tukar tukar je inner dia. kalau shawl tu payah sikit. kadang kadang je aku pakai. kalau ade mood nak pakai shawl, aku pakai laa. kalau mood aku tengah mcm arnab sungai (tiru ayat anot), jangan harap la nak berlilit lilit bagai. huhu. hmm, aku rase tu jela yg aku nak cerita. rase da lepas sikit beban lepas bercerita kat sini. dapat kongsi dengan korang semua. thnx sbb sudi baca ye kawan kawan. jumpa lagi! :)

Sunday, June 27, 2010

cousin's wedding :)


congrats kak sheila!
::SELAMAT PENGANTIN BARU::

Sunday, June 20, 2010

lupe nak bagitau!

new me :)

yeaaaayyy si eja da pakai tudung! da tercapai salah satu azam 2010. i loike!!! :)

Monday, June 14, 2010

120610

kelmarin, aku dengan kawan kawan yg sama batch dengan aku pegi reunion. reunion ni jiji yg arrange. kitorang tukang join jea. bile semua dah setuju nak pegi air terjun, jiji pilih hutan lipur jeram toi kat negeri sembilan. best la jugak tempat dia. tapi aku tak mandi pon. malas. so, aku jd photographer jea kat sane. meh tengok gamba aku upload skit :)

ni mase otw. aku, zie, azila n daus naik kereta aku tp daus yg drive. almaklumla, lesen aku ni banyak sangat! haha

ni pemandangan dari atas, tempat kitorang berkelah. geram jea tengok air tu kann!

tengok tu, anak anak monyet tengah mandi. hahaha tadela aku gurau jea. seronok jea korang mandi ehhhh!

kalau takde aku, tak makan la diorang ni tau. hahaha :)

okay, ni mase na balik da. btw, aku happy sbb dapat jumpa balik kawan kawan yg dah lame tak jumpe. next time buat lagi k!