About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Sunday, October 17, 2010

ulu yam :)

Today, aku pegi air terjun dekat Ulu Yam! Dah lama sangat tak pegi mandi air terjun. Hari tu, masa pergi reunion kat Jeram Toi tu bukannya aku mandi pun + tak berapa best sangat tempat dia. Bila si bf ajak je pegi Ulu Yam dengan kawan kawan tempat kerja dia, aku da set mind nak mandi. Last mandi air terjun beberapa tahun dulu kot masa kat Sarawak. Air terjun kat Sarawak tu memang superb lah. Sape nak pegi Sarawak, shud try. Nama dia Hutan Lipur Ranchan kalau tak silap. Terletak dekat Serian, Sarawak.

Masa dalam kereta, terpikir jugak. "Ulu Yam ni best ke, susah da nak cari air terjun yg best area Selangor & KL ni. Baik Sungai Congkak ke ape ke, kebanyakan orang cakap dah tak best macam dulu!" Tapi takpe la. Sejam lebih perjalanan. Aku tak tido pun (memang jarang pun tido kalau duduk sebelah si bf, jgn harap!). Bila sampai sampai je, omaigodd seronoknya. Cantik je! Takde la mcm yg orang lain cakap. Best! Best! Even air terjun dia tak tinggi bertingkat-tingkat. Tapi air dia bole tahan bersih..

Okay, ni masa dah sampai. Ni lah tempat kitaorang semua berkelah. Tapi dalam gamba ni tak nampak sangat kawasan dia. Buat bbq, pasang khemah, tempat makan kitaorang semua kat sini la. Nasib baik dapat kawasan luas & rata. Tapi agak mencabar la nak sampai sini. Hehe :D


Aktiviti kitaorang cuma mandi n makan makan. Ohh lupa! Kitaorang celebrate birthday si bf aku! Advanced la sikit. Tehee, takpe kan syg? Haa, ni gamba si bf yg paling comel dan senonoh! Happy Birthday in advance, Sayang!

Bila dah puas mandi, kitaorang siap siap n gerak balik! Terus gerak pegi umah Kak Liza (kawan si bf). We had joy n we had fun, serius! Thanks semua :)

4 comments:

nabilah said...

best nyer..

dada said...

cm syok jea:)

si eJa said...

fatin :
haruslah best! heheh

dada :
best best. pegi la...

Lulu Junior said...

Seramnya tengok Afiq bersimpuh. Teringat The Hot Chick. :D