About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Wednesday, February 25, 2009

happy birthday in advance, sayang!


dayana alia.
saya mahu jadi insan pertama yang wish birthday to u.
i cant wait for dis weekend.
even sang jejaka tidak dapat hadir ke party anda,
saya tetap akan datang untuk membuat kamu bahagia, sayangku!
haha~

thanx aunty lina sbb lahirkan amoy yg cantek, cumel, baek, understanding and what so ever lah pada 28 february 1990.
tak lama lagi, she becomes 19.
oh kakak!
saya masih 18 tahun dan masih budak.
tidak seperti kamu.
tua.
hahahaha.

whtever it is,
saya sayang kamu sangat.
sayang sampai kiamat.

to sesiapa sahaja yg mengenali dan cuba mendekatinya,
dun mess with my girl,
or u'll die.
;)

btw,
Happy 19th Birthday, Dayana Alia!
hope u live a happy life~

Tuesday, February 17, 2009

budak gemuk kesayangan saya.


to:
hazmi hazwan~
almost a month i tak jumpa dgn u.
i miss u la, ngeng.
bila nak dtg jumpa mak?
mak always tanya u tau.
i really need u rite now.
u know how i feel kan?

bila ada kesempatan, dtg sini jenguk i ea.
ajak mummy n lokman k!
i sgt jeles tgk gamba kwn2 unisel u g jumpa u.
siap ada cik 'e' bukan nama sebenar lagi.
huh~

u jgn rasa serba slh lg tau sbb u tak dpt dtg ruma i hari tu.
i faham keadaan u.
u jaoh.
mak pun faham.
jgn lupa dtg tau nanti.

nnt i pulak g epoh jumpa u k.
huhu.
tu jea i nak tulis.
take care ya!

ayah.

setelah hampir 9 bulan menanggung derita,
ayah pergi menyambut seruan ilahi tanpa meninggalkan apa2 pesanan.
saya tak sangka yg ayah akan meninggalkan saya secepat ini.
ayah menghembuskan nafas terakhir pada 14 februari 2009 jam 12.45 tghari d samping isteri, anak2 nya kecuali saya serta sanak saudara.

saya kat pd time tu.
mmg tada rezeki nak jumpa dgn ayah.
hari tersebut, ada modul pengurusan jenazah kat poly pd utk semua sem 2.
tu sbb tak dpt balik.
lepas kakak call suruh balik,
saya, intan, amoy, yana n man pun gerak balik ke telok.
on my way to telok,
bertalu-talu sms n panggilan masuk ckp takziah.
oh gosh.
wht the hell are they talking about?
bapak aku tak mati lagi la weh.

itu yg saya katakan masa tu.
sepanjang jalan,
airmata tak henti2 menitis.
sampai tak boleh cakap.
mintak amoy call ewan sbb saya dah tak bole bercakap.
hanya dia yg saya ingat ketika tu!
bila sampai rumah jea, tgk da ramai orang.
masuk2 umah jea, mak peluk.
"ayah da takde!"
kata mak.
oh God.
ayah meninggal tanpa dpt diketahui penyakitnya.
tu yg buat saya sgt sedih.
aku meraung masuk bilik sampai terjatuh.
tak sedar.

lepas ambik wudhuk, saya kembali tenang dan baca yasin d sisi ayah.
airmata kembali hadir tanpa henti dan airmata jugakla yg menghantar ayah sehingga dikebumikan.

hmmm.
btw, i wanna say thanx to kawan2 yg hadir.
amoy, intan, yana, man, sai, nuar, elly, nath, eja, adeeb, eka.
thanx sgt2 sbb sanggup dtg jauh2 dr pd ke telok.
n thanx juga sbb ada d sisi saya.
thanx lg kpd kawan2 yg ucapkan takziah kpd saya.
terlampau banyak.
tak dpt nak sebutkan kat sini.

d kesempatan ni, saya nak minta maaf bg pihak ayah sekiranya ada salah yg beliau lakukan.
halalkan makan dan minum beliau serta kata2 yg tlh beliau ucapkan selama hayatnya.
semoga roh nya dcucuri rahmat dan diletakkan d kalangan org2 yg beriman.

al-fatihah~




Tuesday, February 10, 2009

curi survey. haha ;)

Whats the last song you liste​ned to:
Romance, Ku Ingin Kamu.


What are you doing​ after​ this?​​​
Going to koko. Busan.


What is one thing​ you would​ love to happe​n tomor​row?​​​
Semua class cancel. Haha.


How often​ do you hold back from sayin​g what you are think​ing?​
Never.


Would​ you ever dye your hair blond​e?​​​
Yes. Time darjah empat.


Do you belie​ve that you can chang​e for someo​ne?​​
Yes, I can.


What are you excit​ed for?
Him.


What was the last thing​ you spent​ your money on?
Minum teh o ais malam tadik.


What are you doing​ right​ now?
Updating my blogspot la.


Can you handl​e the truth​?​​​
Idk. Lalala.


How'​​​s your life latel​y?​​​
Okayh~


Do you hate being​ alone​?​​​
Of cos la
kan.


Does anyon​e like you?
I think so..


Does the last perso​n who put their​ arm aroun​d you mean anyth​ing to you?
Tidak sama sekali.


Someo​ne on your mind right​ now?
Yes. U know urself
kan?


Do you play an instr​ument​?​​​
Nope!


In the next 6 month​s,​​​what are you looki​ng forwa​rd to most?​​​
Practical. Duduk kat rumah dgn mak. Heaven oh!


Do you have trust​ issue​s?​​​
Yes. Esp kes d perak!


Do you have a good relat​ionsh​ip with your paren​ts?​​​
Of cos lah.

Monday, February 9, 2009

dayana alia.

this entry is dedicate to u my dayana alia.
aku sayang kau sampai mati!
aku mintak maaf sgt if ada buat kau terasa hati lately.
aku rasa sgt kehilangan kau beberapa hari yg lepas.
aku tak sangka benda ni akan jadi kat kita berdua.
aku belum bersedia nak hilang kau.
janganla sbb dia kita nak bergaduh.
takde niat langsung aku nak sakitkan hati kau.
aku gila sayang kat kau.
please jangan buang aku sbb nak lupakan dia.
biar aku yg buang dia.
aku sanggup buang dia demi kau.
aku cuma nak kau tau tu jea.

a lots of sorrryy~


Tuesday, February 3, 2009

hari kami


ni gamba2 yg sempat disnap masa 28hb haritu!
baru sempat nak update.
hmm, time ni saya mengikut sang jejaka kat atas ni g tunang kazen dia kat kg. melayu subang.
ingatkan tempat tu kat subang rupanya kat shah alam.
huhu.
siap sesat lagi.
time g majlis tu,
saya tak sempat nak snap gamba sebab segan.
haha.
pas jea balik dari majlis tu,
sang jejaka pun mengoffer untuk menghantar pulang ke port dickson.
happy.
sambel ditemani doctor freestyler malaysia,
sang jejaka pun hantarlah saya balik ke pd.
before tu,
kitaorang singgah kat seksyen 13.
abg amy buat training.
abg amy tu la futball freestyler!
huhu.
apa benda tah nama tempat tu.
tempat lepak.
tp more to recreation activities.
sementara tunggu abg amy,
saya dan sang jejaka pun menikmati burger king.
nyummmy~
dah dekat pukul 8 lebih,
baru kitaorang gerak.
g alam sentral.
main boling.
walaupun tak score,
tp saya bangga tau sbb dapat sahut cabaran abg amy!
then pukul 10 lbh kot baru gerak balik pd.
around 11 sampai pd then makan kat songkla.
pukul 12 sampai rumah.
semua dah tido.
huhu.
tu jea la kot.
btw,
saya sangat gembira bersama mereka.
esp dgn abg amy yg baru dkenali.
tp dia sgt frenly.
a lot of thanxxxx to u wahai hazmi hazwan n abg amy.

;)