About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Thursday, September 24, 2009

pictures of raya

satu satunya ruma yg menghidangkan western food. haha tengok la muka aku tu. teruja btul makan coleslow buatan si nasyim nih.

rombongan cik kiah ke ruma angah d kajang mewah.

aku macik yg kurang kasih sayang. betul, ini anak sedara aku. aku ta tipu! beso mak aih semuanye.

anak anak cikgu rosnani :)

asal muka aku macamni? sakai betul. tengok ucu aku. ada macam JT tak? takpon, jason mraz ke. haha
p/s : aku tatau na tulis panjang panjang. aku baru na belaja dgn anot mcmane na tulis panjang panjang cam dia. okey anot? bye :)




Monday, September 21, 2009

syawal


wajah aku yg suci d pagi raya. haha. selamat hari raya semua. aku belum sempat wish raya kat korang. maaf zahir batin atas segala yg terlanjur okey. semoga hari raya korang tahun ni baek baek saja. raya aku kali ni berbeza sikit. ayah da tade. 1st time aku beraya tanpa ayah d sisi even last year aku beraya kat hospital, tapi masih ada ayah waktu tu. never mind lah. semua yg hidup pasti akan mati. ayat untuk menyedapkan hati. huu. takpelah, tanakla sedih sedih kan. btw aku ta berjalan ke mane pon. cuma ke lembah keramat semalam ke ruma aunty aku. maybe esok kot aku ke kajang, bangi n shah alam untuk beraye. untuk korang yg nak pegi beraya jugak, berhati hatilah d jalan raya oke. ingatlah orang yg tersayang :)

Wednesday, September 16, 2009

150909

semalam, aku ta keje. sbb aku satu family kene pegi bicara untuk pembahagian harta pusaka yg arwah ayah tinggalkan. dan harta harta tu sepatutnya dturunkan kepada adik beradik arwah ayah sbb kitaorg tade adik beradik laki. tapi aunty aunty dan uncle uncle aku bersetuju untuk pindahkan harta harta tu kepada kami anak beranak. na tengok gamba? kejap.

time baru lps keluar dari mahkamah. kat dalam taleh amek gamba. huu. masing masing tgh berfikir na pegi mane pasni. hahaha

ni lagi satu. candid la konon. hehe


selepas mencapai kata sepakat, kitaorg pilih ikea untuk aktiviti sebelah petang. biasela, fevret mak aku kann! kakak aku kate dia ngeri nengok muke aku time ni. aku mmg ta lawa pon dan mmg juge mengerikan. dont mess with me okey.

time ni kat ikano. heheh. yg baju biru tu siape? tetibe ade kat situ. bibik aku ke?

last but not least, kami berbuka di pakli kopitiam d bukit tinggi pada jam 8 malam. tengok muka aku yg kehausan kasih sayang. heheh. itu saja na post. bye :)

Sunday, September 13, 2009

kisah semalam

malas nak tulis pape. na upload gambar jer untuk tatapan korang. ini semalam time aku berbuka dengan budak ni. semua full house okey. nyampah! last last aku berbuka dekat food court jer. food court pon ramai cam t**i. heheh.

time ni berebut na pegang camera kot. haha

hah kawan kawan. ni la dia menu aku berbuka semalam. percaya tak nasi lemak tu harga dia 6 ringgit? haih, da macam nasi lemak antarabangsa dah. nasib baek sedap.

nothing to update actually. hari ni pulak aku pegy nengok the ugly truth. oh memang klaka siot. tengok ah. tapi untuk orang dewasa lah okay. kanak kanak ta sesuai, diulangi, kanak kanak ta sesuai. sekian terima kaseh!


Thursday, September 10, 2009

tiada makna, untuk suka suka.

Jelaskan padaku isi hatimu
Seberapa besar kau yakin padaku
Untuk tetap bisa bertahan denganku
Menjaga cinta ini

Pertengkaran yang terjadi
Seperti semua salahku

Mengapa selalu aku yang mengalah
Tak pernahkah kau berfikir sedikit tentang hatiku
Mengapa ku yang harus selalu mengalah
Pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

Jelaskan padaku isi hatimu
Seberapa besar kau yakin padaku
Untuk tetap bisa bertahan denganku
Menjaga cinta ini

Mengapa selalu aku yang mengalah
Tak pernahkah kau berfikir sedikit tentang hatiku
Mengapa ku yang harus selalu mengalah
Pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

Sunday, September 6, 2009

final destination 4

entry ini adalah untuk memberi komen tentang muvee yg baru dtonton semalam. setelah berbuka d hadapan kaunter tiket wayang d jj bukit tinggi dengan memakan nugget mcD, tepat jam 7.30 pm, aku dengan si bf pon masuk panggung. panggung agak full. tidak seperti selalu. dalam hati cakap, best barangkali FD kali ni. bersemangat aku na tengok. si bf biasa biasa saja sebab dia ta tengok pon FD yg sebelum nih.


entahla, aku rase FD kali ni biase jea. tak la gempak mane. maybe kematian kematian yg dialami bole tahan ngeri tapi ada lagi yg lebih ngeri. aku lagi suke season yg ada roller coaster tu. aku rase itu yg best. tapi FD yg ni pon okey lah. aku kasi 3 star eh? hehe. korang pegy la tengok. tapi entah la yer, aku musykil sebab tiket kitaorang semalam sampai rm24 plus seringgit sebab booking. kenapa mahal sangat ah? korang leh jawab tak?

sebelum muvee start aku ada jalan jalan sekitar jj n terbeli sehelai baby t kat MNG. aku tau sure korang na tengok kan? esp amoy n anot. betul ke? haha.


haa, ni lah dia baby t tuu. korang abaikan saja bilik yg bersepah, lengan yg sebesar alam dan wajah yg hodoh itu okay? bye :)

i also love music :)

1. Put your iTunes, WMP, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 5 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY', YOU SAY?
hanya ingin kau tahu by republic

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
all my life by kc & jojo

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
hadapi dengan senyuman by dewa

HOW DO YOU FEEL TODAY?
aku dan dirimu by ari lasso & bunga citra lestari

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
all cried out by allure & 112

WHAT'S YOUR MOTTO?
tak mungkin kerna sayang by alyah

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
ayat ayat cinta by rossa

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
boom boom pow by BEP

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
better in time by leona lewis

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
bicara manis menghiris kalbu by siti nurhaliza

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
bila rasaku ini rasamu by kerispatih

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
bukan orang suci by element

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
butterfly by melly goeslaw & andhika pratama

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
bye bye by mariah carey

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
cinta dalam hati by ungu

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
cinta ini membunuhku by d'massiv

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
cintamu by dygta

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
cinta tak bersyarat by element

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
cookie jar by gym class heroes

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
cuba by faizal tahir

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
dangerously in love by beyonce

tag it guys :)

Tuesday, September 1, 2009

oh anot :)

STATE 5 INTERESTING THINGS ABOUT ANOT EDORA

1. beliau sangat comel dan cantik tapi slalu rendah diri.
2. teman stalk artis popular, teman mencurah perasaan. betul ke anot?
3. kami bercitarasa yg sama. sukakan MNG, guess dan lain lain.
4. mudah mesra even ta pena jumpa. macam aku dengan dia sekarang ni lah. hehe
5. cerita cinta dia bersangkut paut di antara satu sama laen. interesting kan? jangan mara, anot!

now TELL 10 THINGS ABOUT MYSELF

1. sangat cintakan mak, kakak kakak, keluarga dan si bf.
2. suka gelakkan orang.
3. selalu makan dengan banyak sampai buncit. kan sayang?
4. currently, sangat rindukan arwah ayah :(
5. bole tahan kuat merajuk.
6. tak suka bekerja, suka belajar.
7. cintakan barang barang berjenama. aku ta kesa ape orang na cakap. itulah aku!
8. stick to one. btul ni, tak tipu!
9. lembut, soft spoken. bahaha X)
10. sangat sayangkan sahabat sahabat karib termasuklah anot!

CHOOSE 10 BLOGGER AS MY AWESOME BLOGGER BUDDY

1. amoy
2. anot
3. kak ain
4. kak dyla
5. kecik
6. dura
7. alyp
8. si bf (even ta update)
9. feaq
10. beebul

tapi aku nak orang orang ini bermain tag ini juge :

10 mereka yg di atas kecuali anot lah :)