About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Monday, November 23, 2009

221109

asek senyum jea mase na post entry ni. na tau knp tak? sbb too many things happened yesterday. n it is awesome. ahaha tetibe jea. aritu ade la aku terbace kat sebuah myspace music ni. sebuah? btul ke penjodoh bilangan yg aku gunakan tu? haha, whtever. aku terbace kat situ yg ade show kat PAS shah alam. omg! band yg aku suka tu pon ade tau tak? around pukul 12 anot pon dah pegi survey. dia pon sms aku. dia kate show start pukul 2. aku pon pujuk la kwn2 aku supaya bwk aku pegi PAS n diaorg setuju na bwk aku. sampai ta jd plan kitaorg na tengok muvee tau. i leviu lah kwn2.

amek anot n kazen dia kat ss13. dat time da kul 2. bwk kete laju laju sampai PAS. ahaha. n u knw wht? aku tecongok kat situ sampai pukul 4, baru band kesukaan aku tu perform. dia nyanyi 3 lagu rasenye. 1 lagu dia yg da release, 1 lagu taylor swift n 1 lg lagu dia yg blm release. aww seronok rasenye kan anot kan? bahagia. dapat jugak tengok dia secara live, in person gitu. huuu. bole plak kwn2 aku bla tinggalkan aku n pegi radio fest. aku call la si bf suh dtg amek aku. nasib baik awk ade, syg!

then lepak mcD makan prosperity. fyi, anot edora n bella serge ni baru 1st time aku jumpa semalam. aku da kawan dgn anot ni almost a year tp ta pena jumpa. anot ni mmg best. klaka gile dgn story story dia. sangat cantek mcm adik angkat dia. eyh adik angkat dia ta cantek, aku tipu. ahahaha. anot mmg cantek tau tak. jeles! ni lah anot. yg lagi sorang tu kazen dia, bella. baru jer knl smlm tp sgt friendly..
sebenarnye, band tu adalah band yg paling aku benci. dats y aku pegi tengok. aku malas na cite panjang panjang sbb ape aku ta suke band tu. korang tayah tau la ape name band tu. klu aku sebut pon konfem korang ta kenal. caye la ckp aku. so baek tayah tau eh kwn2. okay semua. terimakaseh kerana sudi membace. bubbye :)

Monday, November 16, 2009

blogspot updated!

semakin lame semakin malas na mengupdate blog ni ha. rase mcm bz memanjang. bz tdo. haha. almaklum la skang ni kan musim hujan. ntah la, bulan ni rase mcm ta best la. macam macam benda yg buat aku mcm tade mud na update blog. elaun lambat masuk, pastu aritu ade perang dingin skit dgn orang tu, n yg paling penting aku tapat tengok 2012. ta bole bla betul la! suda nye aku tengok pisau cukur sampai 2 kali. tapi takpe, aku suke. suke gile tengok fazura. cool gile. comel n gedik. oh my gucci! hahaha aku da naek hafal da muvee tu. sape lum tengok leh jumpa aku jea. aku leh tolong cite kat korang bulat bulat mcm muvee sebenar. haha. faqir pon aku suke gak. tah ape nama betul dia, ade mihat belakang dia. huu dia adalah si gigi besi yg comel. syg, tolong jangan cemburu okey. kau kambing, dia bukan. hehe.

banyak benda aku na cite ni. korang jangan busan lak yer. ye la, aku kan da lame ta update. starting dis month, aku da tuka department. skang aku kat HR pulak. tau tak HR tu ape? HR tu adalah human resource. tau tak human resource tu ape? human resource tu sumber manusia. tau tak sumber manusia tu ape? kalau tatau, p search kat google. haha. aku suka pegi department tu tp aku rase aku still belum bole biasekan diri kat situ. sbb ofis aku yg dulu dulu bukan dekat tempat yg same. dulu aku kat east, skang aku da kat west. orang orang d sekeliling aku berbeza dengan orang orang yg kat tempat sebelum ni. so far mereka semua baik baik saja n menerima kehadiran aku dengan baik. thx semua!

dahla, boring cite psl keje kann. aku na cite psl wishlist aku plak. untung untung ade orang na belanje ke kan. hehe. elaun aku lambat masuk plak kali ni. tp aku rase aku ta dpt full elaun bulan lps sbb aku ade absent 2 hari. hehe. macam macam aku na beli sebenarnya. petama skali aku na beli baju kat roxy, aku da aim da baju tu since aku pegi klcc aritu. aku tengok kat bukit tinggi cuma ade kaler itam jer. yg pink tu tade. then semalam aku tengok kat pyramid, ade plak. so syg, kita tayah g klcc pon takpe. g pyramid jer k. huu. yg kedua plak, aku nak jam baru. dua dua jam guess aku dah jahanam. satu tali dia rosak, satu lagi plak batt takde. haha tuka jea la batt kan, ngengade btol si eja ni (mesti amoy ckp cmtu). korang tau tak ape yg buat aku nak sgt beli jam baru? sbb ade satu kedai kat jj tu, ade jam guess yg da 1/2 price. mane mau. da la ade jam yg aku suke tu. even jam tu da lame, tp tetap menjadi pujaan hati aku. hmm lagi kan. aku nak pegi petrosains. aku da pena pegi dulu tp da lame da. mase skola. aku ingat ujung bulan ni nak pegi la. amoy n ned, cepat set time tau. kali ni kite dtg awal awal pagi. konfem dapat masuk. hehe.

rasenye da cukup panjang kot entry aku kali ni. thx kepada yg sudi membace. sape yg bace smp habes, dia mmg lawa. haha. okey bye! :)

Monday, November 9, 2009

sweethearts :)

last saturday, aku berjumpa dengan kroni kroni aku dari PD. amoy msg aku cakap dia na dtg kl. aku pon excited la. kebetulan. aku pon mmg ada family day company kat desa waterpark. around pukul 1 lebih, diaorg kidnap aku kat desa waterpark tu. function blm habes aku da cabut da. huhu. kitaorg merayau pegi bkt bintang n klcc. before pegi klcc, kitaorg merayau area bkt bintang. pastu baru pegi klcc. konon konon na pegi petrosains. tp kemasukan akhir dia pukul 5.30 petang. time tu da pukul 5.40. so, kitaorg pusing pusing jea la dlm klcc tu. layan amoy n kamarul shopping. orang kaya. haha. aku dgn ned telan liur jela sbb tgh kering. okay, sila lah enjoy dengan gamba gamba yg d upload...

makan time @ mcD bukit bintang. ini amoy + kamarul.

kam +eja + ned

kam + eja + amoy

sedaya upaya kam na suap amoy makan eskrem. tp amoy tanak. haha kesian.

ned @ food court KLCC..

aku seronok sangat dapat jumpa diaorg. hilang rendu. esp kat amoy n ned. kam, enjoy gile lepak dgn u even 1st time. next time kite lepak lagik. okey!

Sunday, November 1, 2009

the time traveler's wife

aku da tengok semalam. not bad tp agak lembab. so sesiape yg ta berapa sabar baek tayah tengok. saje na bagitau korang yg aku ni penyabar sebenarnye. haha. next muvee aku na tengok jenifer's body. cam best jer. da la megan fox yg belakon. terbaek ah. aku tade mood na menulis hari ni. so ini saja yg dapat aku update sementara ni. chow!