About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Sunday, June 28, 2009

finally!

yeay!
finally i got this.
tengs mak.
tak terkata rasenye.
setelah beberapa bulan memujuk mak,
baru ary ni mak belikan.
mura jea.
beli kat nokia bkt tinggi.
hehehe.
ily, mak!
bye :)

Monday, June 22, 2009

magic la ikea ni!

ni nama dia picture of the day :)

dari 10 sampai da jd 25, ikea tetap menjadi pujaan mak saya.
weee :)

kisah ni berlaku semalam.
ahad, 21 jun 2009, pukul 6 ptg selepas berlangsungnya mesyuarat umno cawangan.
hahahaha.
saya dan kakak ain bawu jea sampai umah.
sementara mak n kakak nurul masih kat dewan.
belum sempat pon duduk,
telefon ruma tu bebunyi..
suara mak dgn penuh ceria cakap camni.

"siap siap la, jum p ikea."

wahhhh, saya agak teruja.
terbayang kek daim yg susa na jumpe tuh.
plus meatballs n fries kat situ.
ouh gravy dia mcm letak dadah bak kate yaya.
cafe ikea mmg superb lah!

agak agak da 6.30 kami pon gerak la ke ikea.
haih.
ikea ni da mcm kat sebelah umah jea.
mak asek na pegy.
addicted btol beliau.

seperti kebiasaan,
kami berjalan jalan samel memilih barang barang yg disukai dan diingini.
mak n kakak nurul cari present utk wedding anak uncle burhan.
saya plak sibuk cari lampu na letak kat bilik baru saya :)
tapi saya ta beli pon sbb mcm agak susa ja na pasang lampu tuh.
kecewa jugek.
haih.

pas beli belah,
perut pon rase lapa then kami pon pegy la kat cafe dia.
order meatballs 15pcs + kek daim 2 slices utk dkongsi bersama 3 orang.
nyummy~

almost 10 sumting kami gerak balik.
half an hour pastu kami sampai umah.
sekian saja the story of the day :)

mood : happy

Saturday, June 20, 2009

selamat hari bapa.

betapa sebaknya haty masa na post entry ni.
teringat lagi last year saya n kakak kakak belikan ayah kad fathers day kat memory lane,
celebrate fathers day dgn ayah n mak,
g makan kat din tomyam.
macam macam lagi lah.
bukan last year jea, bole kate every year lah kami ta pena lupe na belikan sumting utk ayah bile menjelang fathers day.
ada jugak adiah dia yg masih lum gune n masih rapi kat dlm kotak sampai sekarang.

tetibe tahun ni saya tadapat na sambut fathers day sbb saya kehilangan ayah 4 bulan lps.
sedih jangan cakap lah.
rase na menjerit pon ade.
ary tu g SACC mall, nampak ada 2 org budak pempuan tgh pilih kad fathers day kat memory lane.
saya terus bla jea dari kedai tuh sbb sentap.
jeles, sedih. sume ade.
untungnya la kepada korang sume yg still ada ayh.

i wanna say happy fathers day dekat sume ayah ayah yg ada kat ats muka bumi nih :)
esp abah iaitu paklang saya.
beliau lah insan yg bg kasih sayang seorang bapa selepas kematian ayah saya.
a lots of thanxx to abah!
sayang abah sangat sangat.

amoy,
nasib kite same.
aku tau kau sedih sama cam aku.
u're not alone, babe.
kite sama sama sedih.
wtever it is,
we hv to teruskan idup oke.
ily~

p/s : al-fatihah utk arwah ayah.

Thursday, June 18, 2009

hard to say i'm sorry.

b,
again.
i'm so sorry if i'm hurting u today.
kite rasa sgt bersalah dgn b.
dun do this to me oke.
even b da oke tadi,
tp mesti masih ada sisa sisa kemarahan kan dekat kite?
to him :
u are forgotten.
please go away.
saya cuma cintakan ahmad afiq ishak.

Wednesday, June 17, 2009

terima kasih Tuhan.

semalam petang baem komen kat ms.
dia ckp result da kuar.
automatically jantung berdegup laju time tu.
dgn serta merta saya pon pegy melayari website poly pd.

keputusan peperiksaan boleh disemak sekarang. klik sini.
tu benda pertama yg saya nampak bila bukak website poly.
macam na gugur pon ada jantung ni.
haha poyo la plak kan.
saya pon klik lah utk semak result tuh.
setelah beberapa kali memasukkan matrix no + ic no dan menekan butang f5,
finally terpaparlah keputusan saya di skrin letop kesayangan nih!

gosh,
alhamdulillah :)
result saya baik baik saja.
lebih baik dari sem lepas.
syukurnya tiada terkira.
saya dapat anugerah ketua jabatan lagi sem ni.

btw,
tahniah juge utk kakak kakak saya yg dapat result yg best sem ni!

to kakak ain : congrats. that is our effort. yg penting ta meniru kan kan?

to kakak nurul : yeay! kau da abes blaja kan. tahniah sbb dpt selempang time konvo nnt.

saya sangat gembira + lega.
2 sem dah berlalu.
cuma tinggal 2 sem lagi saya kena struggle utk dapatkan segulung diploma.
ececeh!
diploma beb. ta sabar na grad.

kalau ayah ada, pasti ayah lah insan yang paling gembira bila dengar berita ni.
eja tau ayah tengok kami semua nun jauh dari sana.
sedih aty tade terkira bila memikirkan ayah tadapat berkongsi kegembiraan kami berempat :(

Monday, June 15, 2009

jangan cemburu semua.


wahai kawan kawanku.
janganlah anda semua berasa cemburu kerana esok saya akan menghabiskan masa dan duit d MNG.
hahaha.
baru malam tadi saya, mak dan kak nurul ke jj bukit tinggi nak collect kad ni.
sape yg ada kad ni jea bole masuk.
huuu :)

pas collect kad ni,
kami jalan jalan kat dlm jj tuh.
lengang jea jj mlm tadi.
tade org pon.

as usual, kami bertiga pegy masuk roxy.
sale kot.
20%, 30% n 50% pon ada.
aduh.
"godaan ni", kata saya dlm aty.
mak saya belek belek sebijik beg yg ada 40%.
tapi beg tu cuma tinggal satu jea + kaler putih lak tu.
tau la kan, beg putih kan cpt kotor.
then mak saya terpikat la plak kat sebijik beg ni.
fancy gile.
tapi tatau la camne mak bole suke.
50% plak.
tinggal 100 lbh jea.
then nxt item yg harga lebih dr 100 blh dpt 20% lagi.
saya pon dgn pantas merembat sehelai baju long sleeve kaler biru.
cun wokk!
haha.
tengs mak.

thanx again to mak sbb belikan manicure set roxy.
kan gunting saya da kene rampas kat airport ary tu.
ta sangka mak na gantikan yg baru.
suke sgt.
insiden rampasan gunting itu takkan berlaku lagi, mak.
promise!

:)





Sunday, June 14, 2009

morib + kelanang

semalam, saya sms si bf.
saya na jumpa dia sbb da lama ta jumpa.
act saya na bagi dia choc yg saya belikan utk dia kat langkawi sana.
saya belikan dia daim 300 gram, toblerone 4 biji n keychain langkawi.
kite harap awk suke, syg!

dgn menggedik nye saya suh la dia bwk saya pusing pusing.
ingat na g sini sini jea sbb da ptg pon time tu.
skali dia bwk p morib la plak kan.
saya ikut jea.
punya lah lama ta g morib ni.
2 tahun ada kot.
jalan jalan kat tepi pantai tanpa motif.
then patah balik pegy kete.
hahaha.

si bf tanya saya pena g kelanang tak.
saya dgn bangganya ckp ta pena.
hahaha.
ape la, kelanang pon ta pena pegy.
pdhal bukan jaoh pon.
then dia bwk la saya g kelanang lalu kat tepi tepi pantai.
1st time kot sampai kat situ.

si bf slalu lah ke sana sbb centa lama dia duk area situ.
kiranya dia dah biasa sgt kat situ.
slalu deting situ lah kot dulu.
eh yeke yang?
yg penting, saya benci pempuan tu.
haha, sorry yea b.
b tau kan kite ta suke dia?

sampai sampai kat pantai kelanang,
saya cam org sakai plak.
yela ta sangka la kelanang tu mcmtu rupa dia.
ingatkan kosong jea.
si bf saja yg turun sbb dia na cari rokok + air utk dminum.
saya tanak turun.
ramai rempit lah.
huuu :)

pastu kami pon balik la sbb da senja.
almost 7.45 kami sampai telok.
itu sajalah perjalanan kami semalam yg tiada motif.

p/s : semakin lama semakin malas na bergambar. heheh.

sekian :)

Friday, June 12, 2009

my fevret part.

ni 1st day kat langkawi.
jalan jalan kat harbour park before balik hotel.
pas check in + makan, kami g naik cable car n jalan jalan kat area sini.

pas b'fast kat hotel.
ni lah view hotel tempat kami stay.
nama dia langkasuka.
our 2nd day d langkawi.
kami g kilim geoforest park.
siok gile tempat ni.
kami g fish farm, masuk gua kelawar n eagle feeding.
best!
p/s : tengok mak saya. rock tak dia?
time b'fast kat cenang, saya jumpa dgn kakak housemate saya time sem 2 ary tu.
dia pon holiday gak dgn kawan kawan dia.
kak izzah n kak nad, gonna miss both of u :(

location : pantai cenang oke.

ni lepas jalan jalan kat pantai cenang.
best.
kawasan ni cantek, mcm kat bandung.
before balik, kami singgah kat beras terbakar tuh.
act bukan na melawat tempat bersejarah tu, tp mak saya na sopping.
kain batik lah, minyak gamat lah.
sementara tunggu mak sopping, saya pon buat buat la berminat dgn sejarah beras terbakar :)
ni time dlm flight ketika mau pulang ke teluk.
naik air asia jea.
now everyone can fly, kan?
ini saja yg dpt d upload buat masa ni.
terlampau byk gamba yg d snap kat sane.
naik bengang si nikon tu.
haha.
tu antara shot shot terbaek.
:)
fyi, gunting saya jenama roxy kena rampas kat airport sbb saya bwk kat hand luggage.
bodo btul.
bengang gile dgn abg polis tu, saje na ngorat saya lah tu.
taleh kaw team langsung.
klu abg polis ada terbace blog saya, tolong la tinggalkan number telefon anda.
saya sgt syg kpd gunting roxy itu.
gosh!
thanx semua sbb sudi lyn entry saya yg agak kehausan ni :)
bye.

Monday, June 8, 2009

50 reasons why i love u :)

  1. sbb b comel.
  2. sbb b nakal.
  3. sbb b kelakar gila babi punya.
  4. sbb b pakai spec.
  5. sbb b ta pena mara kite.
  6. sbb b suke cubit pipi kite.
  7. sbb b banyak cakap.
  8. sbb b suke complain orang, ada jea benda dia na complain!
  9. sbb b suke gelakkan orang, same cam kite.
  10. sbb b ta bwk kete laju laju. lambat sikit sampai umah kan. haha.
  11. sbb b suke cubit lemak kite.
  12. sbb b anak pak imam :)
  13. sbb b susa jatuh cinta. yeke ni?
  14. sbb b gelojoh. hahahaha.
  15. sbb b ta suke tgk bola cam laki lain.
  16. sbb b bf kite.
  17. sbb b baik haty.
  18. sbb b sangat care psl kite.
  19. sbb b suke budak budak. sweet la kononnya.
  20. sbb b suke perasan mcm aaron aziz. kite suke :)
  21. sbb b suke lepak mamak rojak corner. blh nampak b klu lalu situ. heee :)
  22. sbb b slalu bwk kite tgk muvee kat jj.
  23. sbb b rajin kerja.
  24. sbb b ada anak buah yg comel nama inas!
  25. sbb b duduk telok, ta jauh dgn kite.
  26. sbb b ta mcm laki laki lain. btul, ta tipu.
  27. sbb b gengster. hahahaha.
  28. sbb b gila gila.
  29. sbb b suke nyanyi nyanyi. hehe.
  30. sbb b suke makan banyak banyak.
  31. sbb b suke na lempang telinga kite.
  32. sbb b peminat setia blog kite. kan kan?
  33. sbb b gemuk :)
  34. sbb b slalu kata kite comel. haha.
  35. sbb b buncit. lupe plak na tulis awal awal tadi.
  36. sbb b kwn kite since sekolah. cuma ta tegur jea. hehe.
  37. sbb b ta suke cari gaduh dgn kite, kite yg suke cari gaduh dgn b.
  38. sbb b sweet sweet :)
  39. sbb b mcm gud gud. hahaha.
  40. sbb b slalu nasihat dan mengingatkan kite. how kind are u, syg!
  41. sbb b suke jea lyn kerenah kite. always sabar jea b ni.
  42. sbb b slalu sms + mms kite.
  43. sbb b slalu ada dgn kite if kite perlukan b.
  44. sbb b punya rambut mcm macha. hahaha. tp comel!
  45. sbb b suke ckp "ily, sweetheart" kat kite.
  46. sbb b slalu dtg kenduri umah kite. hehe.
  47. sbb b slalu buat kite rasa syg kat b.
  48. sbb b pandai tiru gaya orang.
  49. sbb b tanak bwk kite naik moto. takut kite jatuh ea? haha.
  50. lastly, mestilah kite syg b sbb b sygkan kite more than everything, kan? huuuu :)

btw, thanx to u syg kerana sentiasa menceriakan idup kite! ilysfdm.

Sunday, June 7, 2009

sunday.

today is sunday.
sunday merupakan hari yg tersangatlah busan.
cis.
na kua tade org na temankan.
kakak kakak sume dibuai mimpi.
tatau la knp saya sgt ta suke kpd ary sunday.
klu saya ta cuty,
pasti saya sedang siap siap na balik ke pd.
ta suke btul keadaan tu.
then skrg bila da cuty, busan la plak.

tadi saya ke ruma org kawen.
ruma kwn kakak saya.
ada 2 pasang pengantin.
azie n ena.
cantek sgt diorang tadi.
nampak laen.
kat ruma org kawen,
saya terserempak plak dgn si bf saya yg kacak tu.
berbaju merah dia ary ni.
bkn maen lg kau yer.
menyemart jea.
na ngorat sape?
hahahaha.

dis coming wednesday,
saya dan keluarga akan terbang ke langkawi.
langkawi?
ouh semua org pun ke langkawi.
kan kan?
haha.
i'll be away for 3 days.
sedey na tinggalkan budak bufuk mafam tu.
mesti rindu.
kan syg?
tape tape.
t kite jumpe eh!
jgn nakal nakal tau.

dah la.
tatau na tulis ape lagik.
hee.
t update g kayh.
bye bye :)

Saturday, June 6, 2009

seventeen again.

hey semua.
lama ta update kan!
jeles tgk dak amoy tu asek update jea.
hehe.
today,
saya ke jj bersama si bf.
act last week saya ke mid bersama beliau.
tapi kami ta tgk muvee.
so bayar balik la dis week kan.
pukul 2.30 beliau pick up saya d ruma.
almost 2.45 sampai la.
baru jea masuk kat pintu jj,
saya terserempak dgn gemuk.
jalan jalan lg d dlm,
terserempak plak dgn sahabat sahabat handai saya.
fandy, emei, apis, daus.
mmg ramai lah yg kami jumpa ary ni.
huuu :)
tapi knp saya rasa kecik aty?
kecik aty dgn sahabat sahabat saya tuh.
diorang ta tegur saya.
sbb apa?
merajuk sbb ta ikut diorang?
tape la.
even korang ta stalk blog aku,
aku mintak maaf la kat korang eh!
sambung cite balik.
saya dan si bf pun q lah na beli tiket wayang.
ramai betul org kali ni.
maybe sbb cuty kot.
blur sgt tatau na tgk cite apa.
at last kami pilih 17 again pukul 6.45 pm.
jalan jalan dlm jj tu sampai lebam sementara tunggu muvee tu!
haih.
eh tapi saya n si bf suke sgt cite tu.
sweet, kan syg kan?
ta rugi menunggu 3 jam.
huu :)
kul 8.30 cite tu abes,
kami terus gerak balik ke teluk.
sekejap sgt rasa jumpa kamu, syg!
btw, thanx for today :)
ily.