About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Sunday, October 25, 2009

my birthday boy

25hb, pagi pagi lagik aku da bangun. aku da janji dengan kakak nurul nak pegi USJ na amek cupcakes yg aku order last 2 weeks. aku order dari blog (http://lea-oven.blogspot.com/). around 10 am, aku dgn kakak nurul gerak dari umah. singgah shah alam pick up nuar n hantar dia pegi keje kat USJ9. pastu kitaorg terus pegi putra height ke kedai kak lea. ta susa na cari kedai dia. cuma agak sunyi tempat tu. sampai sampai kak lea tade kat kedai tu, cuma ada husband dia maybe. pas mentioned nama aku, dia terus bagi cupcakes yg aku order. oh comel gile. alhamdulillah aku suka n puas hati. sama macam yg aku bayangkan. thx kak lea!

ni time dalam kereta otw balik umah. asek duk snap jea gamba cupcakes ni sbb geram. hahaha plus plus excited plak!

sebelah petang.....

pas afiq bangun pukul 3, dia msg aku. aku pon buat la macam biase. haha. innocent konon kat rumah dari pagi. aku pon layan jer msg2 ngan dia then aku ajak dia jenjalan. dia tanye pegi mane, aku ckp pegi morib. dia bole plak tanye ade ape kat morib tu. aih. aku pujuk punya pujuk sampai la kitaorg jadi gak pegi morib. aku kelentong dia ckp paper bag roxy yg besar tu nak bagi acu time balik nanti. sampai sampai jer kat destinasi,

aku : awk, sebenarnya tu bukan acu punya barang. tu awk punye..

si bf : ha? ape lagi ni? isk ade ade jer.

aku : ala, pegi la amek. tengok...

si bf : amek kan la. bia kite tengok..

n suprise!!!!!! hahahaha :)

cepat cepat suruh dia posing amek gamba. huhu. pastu, kitaorg jalan jalan jer sekitar pantai area situ n snap snap gamba n inilah hasilnya.......

konon konon comella tu. haih nyampah!

birthday boy :))

btw, i wanna wish happy 21st birthday to ahmad afiq ishak. hope u live a happy life, sayang n may god bless u. I L Y!


Tuesday, October 20, 2009

graduasi

yang diraikan..

we proud of u, sista. kesian aku nengok abg ipar aku tu. nampak sangat pendek!

nixam, aril, abg yan n kakak nurul :)

last sunday is a very big day for my 2nd sista, nurul hanani. konvo ke-2 untuk dia. time dia konvo diploma dulu aku ta dapat ikut ats sbb sbb tertentu. tapi kali ni aku dapat ikut sbb aku ada kat sini. aku agak sebak mase kakak aku naik atas pentas tu. dia da habiskan degree dia dgn sangat cemerlang. dia dapat degree kelas pertama n anugerah naib canselor dalam bidang penyiaran a.k.a masscom la. congrats, kak! we love u :)


Thursday, October 15, 2009

papadom :)

review untuk muvee yg dtonton bersama si bf sabtu lepas. aku rase aku suke muvee ni. muvee yg ringkas, tapi memberi kesan yg mendalam pada diri aku. mungkin orang lain yg da tengok muvee ni pon berpendapat sama dengan aku. jalan cerita yg ringkas dan mudah dfahami. part kelakar, kelakar gile babs lah kan. part sedih, sedih sangat sampai sebak aku dbuatnye. tapi aku tahan jea jangan bagi nangis. kalau nangis, sure kena bahan punye dengan si gemuk yg temankan aku tu. haha. thanx afdlin, kau memang ta penah mengecewakan aku! :)

Thursday, October 8, 2009

kuasa tuhan

siapa yg tahu, henfon e63 aku yg hilang kini sudah berada d tangan ku semula dlm keadaan yg nak kate baik pon tak jugak. physically masih elok, tiada yg rosak. cuma gamba gamba aku, video video semua suda terdelete. takpe la, janji aku dapat balik henfon aku. doa orang yang teraniaya selalunya dmakbulkan. alhamdulillah. biar aku jea yg tau camane aku bole dapat balik henfon aku. sorry guys, buat masa ni aku still belum dapat lagik sim lame tu. currently aku guna number baru. rakan rakan terdekat saja yg tau. temporary. pasni aku akan guna number lama balik okey! see ya in my nxt entry :)

Wednesday, October 7, 2009

kesukaan dan kegilaan

shopping.
kakak beli hanbag kat charles & keith.
aku beli baju kat dorothy perkins.
thnx mak!

Tuesday, October 6, 2009

suka duka syawal

antara perkara perkara yg terjadi kebelakangan ini :

1. menonton jin noti di jj bukit tinggi bersama si bf. mcm ta caye lak aku tengok cite tu tapi layan gak weh. world! haha.

2. membeli sehelai lagi baju MNG yg sama pattern mcm itu hari tapi corak laen.

3. duit raya aku yg bernilai rm240 habis dlm masa beberapa hari.

4. henfon e63 aku yg baru beli tu hilang dkebas manusia yg langsung tak berhati perut. aku jamu dia makan sate, lontong, bihun singapore, air oren, sprite, teh o, fruit cocktail, kuih raya tapi dia curik henfon aku. semoga hidup kau tak tenang d dunia ini apa lagi d akhirat!

5. pegi beraya ke ruma zaid, anas, kak noreha, kak normadiah, kak hazura dan laen laen. siap ikut si bf pegi ruma membe dia lagik. jarang sungguh aku lakukan. haha.

6. tak jadi pindah HR department sbb aku rase aku suke duduk dekat production office tu.

7. aku kurang selera makan since henfon aku hilang n aku rase mood aku pon masih belum stabil.

8. sangat addicted dgn blog blog cupcakes lately. suka sgt!

9. oh lupa. berjumpa dgn family si bf last week. his parents, kakak dyla n inas yg sooooo cute n manja!

10. berat badan turun 4 kg. sekian terima kaseh!

Saturday, October 3, 2009

macam sial.

SAPE YG CURIK TELEPON AKU, AKU DOAKAN DIA EKSIDEN MALAM NI. TAK PON ESOK. KENE LANGGAR LORI BABI. GAMPANG. AKU DA BAGI MAKAN KAU DATANG UMAH AKU PASTU KAU CURIK TELEPON AKU. TERIMA KASEH BANYAK BANYAK!

Friday, October 2, 2009

pfffttt!

kalau la aku diberi peluang untuk membunuh seorang manusia dalam dunia ni, korang na tau tak aku na bunuh sape? aku na bunuh si 'b' yg berasal dari banting, selangor. beliau merupakan seorang vokalis band yg agak indi (tu sbb aku ta suke indi), merangkap seorang model yg banyak job kononnya dan juge seorang b*tch! ini dikira sebagai tag. tolong lah tag wahai kawan kawan :

amoy
anot
si kambeng
kecik
dura
yaya
ned
azie
deana
yana
acha
feaq
beebul
fadh
alyp

ah, sape sape la. aku bosan ni!

Thursday, October 1, 2009

panggilan hangit!

syabas, kecik. syabas! kau berjaya buat panggilan hangit kat aku dan kawan kawan yg laen. cilakak. hahahahaha