About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Wednesday, April 29, 2009

he's my everything!

venue : mcD, jj bukit tinggi.
tarikh : 29 apr 2009

ni gamba saya snap time keluar dgn si bf saya ni.
saja gedik na deting sbb esok dia na g penang.
sampai ahad plak tu.
hoyaa.
mati kutu la weh duk teluk without him!
tak pe la kan syg.
next week kita jumpa eh.
hehe.

saya g tengok bohsia for the 2nd time.
si bf saya ni ta tgk lg.
demi dia, saya pun teman la dia tgk.
hahaha.
"kite da ckp dgn awk. cite tu klaka kan kan kan?"
ta caye.

ary ni saya rasa best sgt dpt jumpa dia even sekejap.
dah la saya ta sihat.
tada suara.
asek kena bahan jea dgn dia.
tu yg buat rasa tanak balik tu.
tengs tau belanja kite tadi!
jgn ejek perut kite lagi.
perut kau mcm gud gud jea.
hahaha.
apa laaa.
tepengaruh dgn bohsia la nih!

esok g penang,
jgn nakal2 + gatal2 tau kat sane.
kite tau awk suke tgk perempuan.
tapi ta mudah jatuh cinta kan?

heeehee~
ayat kau poyo ta ingat la, yang!
rasa na lempang jea masa kau ckp camtu tadik.
whtever it is,
i love u ketat2 lah, bee.
(:




Saturday, April 25, 2009

bohsia

seperti kebiasaan.
budak baju hitam tu pasti ada bersama saya!

ini ned.
dia sangat cantek!

tajuk entry ni gempak tak?
act bukan kami yg bohsia.
hahahaha.
time ni kami berlima which is amoy, ned, fitry, apak n saya ke jj di seremban.
g tengok muvee yg tgh hangat skrg ni.
not bad laaaa.
tapi agak tergantung.
tapi tape.
lps gian da lama ta tgk muvee.

haih.
tp mud saya rosak bila tunggu msg laki saya yg ta kunjung tiba.
bila da sampai ruma, baru dpt msg dia.
angin plak saya mlm ni.
apasal tah.
tapi da okey da.
ta sampai aty la na mrh.
hehehe.
aku sayang kau tau ahmad afiq.
i mish u.
bye.



Friday, April 24, 2009

dsk nite!

welcome to bayu beach resort (;

datin seri intan bersama kami.
kami tak hot.
skang camane?
ayat laki aku.
haha.

as usual la..
ini buddy saya.
a.k.a kesayangan saya.

before balik, kami singgah toilet dulu.
snapping pictures.
kegilaan amoy.

suda mau pulang masa ni.
muka letih.
esp saya.
ngantok deyh!

gudnite (;

Monday, April 20, 2009

double middle fingers for u!

hey kawan.
thanx for being my fwen for this recent month.
aku bertuah dpt kawan mcm kau.
mcm2 perasaan yg terbit selama berkawan dgn kau.

1stly, i wanna say thanx lah sgt2 sbb slalu ada dgn aku.
mmg hari2 kau ada dgn aku pon.
kecuali weekend laa.
ta bole na elak ah.
mmg kami sentiasa bersama.
mcm kembar siam.
pasni tak lah kot!
jgn harap.

2ndly, na say thanx gak sbb buat mcmni kat aku.
ada penah aku kacau idup kau?
ada penah aku kesa kau pakai barang apa, rumah kau rumah apa, banglo ke teres ke setinggan ke.
ada?
tada kan?
so tayah la na ckp belakang.

aku mmg ta kaya.
rumah aku rumah teres jea.
bukan rumah banglo.
tapi sukahaty aku la kan aku na pakai barang branded ke apa.
aku ta penah mintak duit org lain n duit kau kan?
come on laaa.
org kaya jea ke yg bole pakai barang branded??
tgk kemampuan oke.
yg penting, aku tade tiru org.
tade tgk org pakai brg apa, then aku pon beli gak.

lagi satu.
selama 19 tahun aku hidup kat dunia ni,
ada satu benda jea yg buat aku betul2 ta bole terima.
ayah aku meninggal.
tapi kau da tambah lg satu jadikan dua benda yg aku ta bole terima.

kau ckp apa?
padan muka kat aku sbb ayah aku meninggal ea?
aku buat apa kat kau sampai kau cakap mcmtu?
asal kau tak ckp sendiri kat aku?
asal kau ckp dgn kawan2 kita?
skrg kau puas haty la ayah aku da meninggal, kan?
termakbul la doa kau.
aku pon byk doa sebenarnya.
tapi tak melibatkan mak n ayah.
aku ta kejam cam kau.

just wait n see lah kan.

p/s: jgn sedih plak baca entry aku ni. kalau kau sedih, kau fikir dulu kesedihan aku.





Friday, April 17, 2009

our 1st met.

ini si cantek edura.

di tepian kolam yg tersangat lah best!

l-r : amoy, saya, dura.

semalam, dura msg saya.
dia suruh saya teka dia kat mana.
then saya terus jea call dia.
then dia bitau dia ada kat tiara beach resort pd.
tak la juah sgt dari poly saya tu.
it takes 20 mins jea lebih kurang.

pas habis clas pukul 12,
saya, amoy, ely n jaja terus gerak p sana.
na sangat jumpa cik dura nih.
tercapai gak.

kami lepak2 kat apartment tempat dura stay tu.
borak2, gelak2.
best gila.
cam da lama kenal.
kan, dura?
pukul 2 lebih kami turun bawah jalan2 kat pool.
best ouh.
kitaorang plan akan holiday kat situ nanti.
huuu.
siok!

pukul 2.30 kami gerak balik poly sbb ada class pukul 3.15.
dura pun na gerak ke johor.
whtever it is,
kami enjoy even sekejap.
hope dapat jumpa u lagi, dura.

take care ya (;

Wednesday, April 15, 2009

thank GOD!

kini, hidup saya bertambah baik.
segala-galanya lengkap.
saya punya mereka2 yg sangat concern n care tentang saya.
esp kamu, sayang.

tak perlulah adik nak jeles dgn kakak lagi yer.
kakak bahagia skrg.
adik bagaimana?
kakak doakan adik dan si dia juga bahagia lah.
betul tak, moi?
kami harap adik jgn la bersedih lagi.
kami pon malas da na amek pot sebenarnya.
lotih la.
we hope dis is the last war.
but if u want more, we'll give more lah dik!

to my sayang:
there's nuthing i cud say.
i love u (;

to my dearest amoy:
tengs for ur support.
sayang kau lebey laa.
tayah panas aty lg pasni.
evrytings gonna be fine~
bff oke (;

to my crazee hazmi hazwan:
u're my bestie ever.
sama cam amoy.
dun ever forget wht we have been thru together.
sumpah best kenal u!
take gud care of urself.

to my luvly edura:
hahaha.
gila best jumpa u tadi even sekejap.
u cantekk!
nice knowing u.
jgn nakal2.
t kita hangout lg oke.

to adik:
get a LIFE oke?
take care.





Monday, April 13, 2009

saya cinta dia!

saya tak single lagi.
yeay.
dia berjaya menambat aty saya.
gosh.
he's mine.
saya cinta dia seorang.
sayang,
i love you!
dah lama rasanya tak cakap benda ni.
hahaha.
ayat ni akan sentiasa meniti di bibir saya mulai ary ini.
huuu~
sayang kamu, ahmad afiq bin ishak!
(;

Saturday, April 11, 2009

to : my stalker!

tengkiu kepada sesiapa sahaja yg mengikuti perkembangan saya di dunia cyber nih.
yg okey tu okey la.
tapi saya tau, ada jugak yg jeles n mcm2 perasaan masa baca blog saya.
ada jugak yg buat blog lps baca blog saya.
kan kan?
mcm nak show off pun ada.
adoiyaiii!
saya ta heran la dgn semua tu.

tayah la na jeles dgn saya oke.
saya tak hot.
saya cool!
saya tak ada apa-apa pun.
i'm just a simple girl same as u.
cuma saya lebih matang dari kamu, adik!
tapi takpe.
saya faham.
saya time skola dulu pon camni gak perangai.
childish.
so saya maafkan anda laaa.

rasa klaka plak bila benda2 mcmni jadi.
malas nak amek pot pun sebenarnya.
tapi bila da sampai tahap ni,
saya pun nak post entry gak la.
hahaha.
lagipon mmg da lama ta update kan.

just to let u know lah, adik.
saya tak berminat sangat dengan benda2 mcmni.
saya dah muak.
sbb time kat skola dulu dah merasa.


sekian.

Tuesday, April 7, 2009

perihal blazer.

budak gemuk!

azie (;

today is our 1st day wearing this blazer.
setelah agak lama menanti blazer ni...
finally!
dapat jugak kami pakai.
haha.

actually sem lepas lagi kami da bayar utk buat blazer ni.
we've paid rm*** for this blazer.
tapi mcm2 problem yg dihadapi.
dahla lambat siap.
pastu, ada pulak duit class kami utk blazer ni short.
taktau la kemana pegy nya.
takkan class rap songlap kot.
we know her very well.

it is almost penghujung sem.
baru kami dapat pakai.
next sem suda praktikal.
harapan la nak pakai g praktikal kan.
cuma final sem jea la kami bole menggayakan blazer ni.
hahaha.

p/s: cuma kos kami ja tau yg pakai blazer camni!


Monday, April 6, 2009

happy the birth, elly!


today is elly's birthday.
elly is my housemate.
sahabat yg sangat lah gila.
wa caya sama lu la beb!
haha.

saya dan sahabat2 yg lain iaitu amoy, intan, man, jaja, naddy, zety n deana serta elly pergi ke town pd untuk celebrate birthday elly.
baru jea balik la ni.
fresh tau gamba atas tu.
huuu~

kami belanja elly makan.
lauk mmg best lah.
ada udang masak tiga rasa, ayam masak lada hitam, telur bistik, ikan siakap stim 2 ekor, kerabu mangga n blackforest cake yg disponsor oleh intan.
heaven gila weh!
kenyang perut saya.
boleh cover untuk 3 ary punya makan.
haha, tipu la kan!

balik2 jea saya rasa mcm nak demam.
ouh tidak.
selesema yg teruk melanda saya.
hadoi!
kak izzah baru jea bg saya ubat ni.
saya nak mkn ubat dulu kayh.
nanti2 saya update lagi!

dadaaaa~


Saturday, April 4, 2009

shit lah!

uwaa, busan gila.
sepatutnya saya dan kawan2 ke midvalley hari ni.
tapi tak jd sbb fandy ada hal.
haram betul.

sudanya tersadai lah saya sorang2 kat ruma ary ni.
hish hish.
kakak ain g uitm.
kak nurul mmg ta balik dis week.
mak plak g usj.
sopping lagi la tu!
da la ta makan lagi ni.
hadoi.

macam2 perasaan ada skrg ni.
bosan jgn cakap la kan?
lapar, menyesal sbb ta ikut mak, marah, mcm2 lagi lah.

kalau ada bf mesty best ek.
mesty ta sebosan ni.
at least ada gak org na msg ke, ajak kuar ke.
kan?
haha.
mula lah melalut tu.

saja nak mengupdate.
padahal bukan ada pape pon.

sekian (;

Friday, April 3, 2009

again?

Whats going on today?
tak jadik g midvalley. haram!

Do you love the last boy/girl you were talking to?
yes, i do!

Would you kiss the last person you kissed again?
yes kot! hahaha. gatal.

What were you doing 30 minutes ago?
ngadap laptop!

Who was the last person you talked to on the phone?
mode the birthday boy~

Did you have an exciting weekend?
not really.

Have you ever crawled through a window?
tak de keje la weh!

What do you spend most of your money on?
makan, makan n makan!

Is there a secret you've never told your parents?
yeah. rahsia.

Have you ever dyed your hair?
pernah time standard four.

Are you wearing a necklace?
sumtimes

Who is someone you wish you could fix things with?
no idea laa.

Are you an emotional person?
yessss!

What's something that can always make you feel better?
1 million ringgit m'sia pun oke (;

Do you hate the last girl you were talking to?
tak lah.

Last 5 people to text you?
amoy, afiq, fandy, nua n dura.

Have you kissed anyone in the last month?
yes!

Do you miss anyone?
yes jugak!

Does your ex miss you?
yes. haha. dia kacau idup saya!

Have you ever fell asleep in someones arms?
pernah. saya kan kuat tido. kamana-mana pon blh tido. haha.

Who was the last person to disappoint you?
ta bole tulis kat sini. he disappoi
nts me just now. shit lah!


tag it : amoy, yana, dura, nixam, alyp