About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Wednesday, June 30, 2010

lalala

okay guys, lets start. kalau ikutkan hari ni dah lebih sebulan aku menganggur duduk kat rumah. duduk kat rumah sambil melayari internet, makan, tidur, basuh baju, kemas kemas rumah sikit tanpa meraih sebarang pendapatan. 100% ditanggung oleh Cikgu Rosnani ye kawan kawan. kesian mak aku tu. holiday la, beli tudung on9 la, shopping ape tah lagi. macam macam weyy. yg kelakar tu bila part aku beli barang barang on9 ni, aku main order jer. then terus mintak duit kat mak aku. dia mesti marah dan bebel bebel. so kawan kawan, kite pekakkan telinga je ok! aku tau mesti mak akan bagi duit punya. tapi kena tahan la bebelan tu. kalau aku mintak permission, sure dia tak kasi beli punya lah! hahaha. mak. mak. thnks for everything :)

sekarang ni, aku perlukan duit. ye, sebelum sebelum ni mak aku yg tanggung aku sepenuhnya. mak aku mampu. tapi sampai bila? dapat pulak barang barang aku semua dah habis! make up. blusher aku dah pecah. bedak asas, eyeliner, perfume dah habis. sekarang, aku terpaksa ngicak kakak kakak aku punya barang make up. perfume pulak, cuma pakai one drop. sedih kan kawan kawan? dah nak raya pulak tu. waaaa sedey doh. bile pikir balik, ada baiknya kalau aku kerja. selain dapat meraih pendapatan sendiri (ewah) dapat jugak aku hilangkan rasa bosan aku tu. yela, mana taknya hari hari aku duk sensorang je kat umah. aku tak ada lesen (tolong jangan gelak ye)! skang ni otw nak amek. mak aku da janji nak tanggung perbelanjaannya. yela, kalau tak, mana nak dapat duit kan! hahaha

selain dari ketandusan barang barang make up, aku jugak da gila beli tudung since da bertudung ni. ni hobi baru. sekarang dah tak bole nampak kedai tudung. pantang nampak. mesti akan beli even 1 helai inner. kalau 10 kedai aku masuk, da dapat 10 helai. best ape. hehehe. aku suka beli tudung syria tu. senang nak pakai. tukar tukar je inner dia. kalau shawl tu payah sikit. kadang kadang je aku pakai. kalau ade mood nak pakai shawl, aku pakai laa. kalau mood aku tengah mcm arnab sungai (tiru ayat anot), jangan harap la nak berlilit lilit bagai. huhu. hmm, aku rase tu jela yg aku nak cerita. rase da lepas sikit beban lepas bercerita kat sini. dapat kongsi dengan korang semua. thnx sbb sudi baca ye kawan kawan. jumpa lagi! :)

Sunday, June 27, 2010

cousin's wedding :)


congrats kak sheila!
::SELAMAT PENGANTIN BARU::

Sunday, June 20, 2010

lupe nak bagitau!

new me :)

yeaaaayyy si eja da pakai tudung! da tercapai salah satu azam 2010. i loike!!! :)

Monday, June 14, 2010

120610

kelmarin, aku dengan kawan kawan yg sama batch dengan aku pegi reunion. reunion ni jiji yg arrange. kitorang tukang join jea. bile semua dah setuju nak pegi air terjun, jiji pilih hutan lipur jeram toi kat negeri sembilan. best la jugak tempat dia. tapi aku tak mandi pon. malas. so, aku jd photographer jea kat sane. meh tengok gamba aku upload skit :)

ni mase otw. aku, zie, azila n daus naik kereta aku tp daus yg drive. almaklumla, lesen aku ni banyak sangat! haha

ni pemandangan dari atas, tempat kitorang berkelah. geram jea tengok air tu kann!

tengok tu, anak anak monyet tengah mandi. hahaha tadela aku gurau jea. seronok jea korang mandi ehhhh!

kalau takde aku, tak makan la diorang ni tau. hahaha :)

okay, ni mase na balik da. btw, aku happy sbb dapat jumpa balik kawan kawan yg dah lame tak jumpe. next time buat lagi k!