About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Wednesday, June 30, 2010

lalala

okay guys, lets start. kalau ikutkan hari ni dah lebih sebulan aku menganggur duduk kat rumah. duduk kat rumah sambil melayari internet, makan, tidur, basuh baju, kemas kemas rumah sikit tanpa meraih sebarang pendapatan. 100% ditanggung oleh Cikgu Rosnani ye kawan kawan. kesian mak aku tu. holiday la, beli tudung on9 la, shopping ape tah lagi. macam macam weyy. yg kelakar tu bila part aku beli barang barang on9 ni, aku main order jer. then terus mintak duit kat mak aku. dia mesti marah dan bebel bebel. so kawan kawan, kite pekakkan telinga je ok! aku tau mesti mak akan bagi duit punya. tapi kena tahan la bebelan tu. kalau aku mintak permission, sure dia tak kasi beli punya lah! hahaha. mak. mak. thnks for everything :)

sekarang ni, aku perlukan duit. ye, sebelum sebelum ni mak aku yg tanggung aku sepenuhnya. mak aku mampu. tapi sampai bila? dapat pulak barang barang aku semua dah habis! make up. blusher aku dah pecah. bedak asas, eyeliner, perfume dah habis. sekarang, aku terpaksa ngicak kakak kakak aku punya barang make up. perfume pulak, cuma pakai one drop. sedih kan kawan kawan? dah nak raya pulak tu. waaaa sedey doh. bile pikir balik, ada baiknya kalau aku kerja. selain dapat meraih pendapatan sendiri (ewah) dapat jugak aku hilangkan rasa bosan aku tu. yela, mana taknya hari hari aku duk sensorang je kat umah. aku tak ada lesen (tolong jangan gelak ye)! skang ni otw nak amek. mak aku da janji nak tanggung perbelanjaannya. yela, kalau tak, mana nak dapat duit kan! hahaha

selain dari ketandusan barang barang make up, aku jugak da gila beli tudung since da bertudung ni. ni hobi baru. sekarang dah tak bole nampak kedai tudung. pantang nampak. mesti akan beli even 1 helai inner. kalau 10 kedai aku masuk, da dapat 10 helai. best ape. hehehe. aku suka beli tudung syria tu. senang nak pakai. tukar tukar je inner dia. kalau shawl tu payah sikit. kadang kadang je aku pakai. kalau ade mood nak pakai shawl, aku pakai laa. kalau mood aku tengah mcm arnab sungai (tiru ayat anot), jangan harap la nak berlilit lilit bagai. huhu. hmm, aku rase tu jela yg aku nak cerita. rase da lepas sikit beban lepas bercerita kat sini. dapat kongsi dengan korang semua. thnx sbb sudi baca ye kawan kawan. jumpa lagi! :)

6 comments:

whiterose said...

makin berisi la eja kan pasneyh hehe

si eJa said...

tau takpe, kak myra. huhuh~

nama said...

huu.. samela kite.
lau lahu duit tu tumbuh mcm daun kt pokok.
kan eja..

si eJa said...

azie, tau takpe kan! heee

fadh said...

e2 la probs fadh duk uma bru 2weeks da panas bontot . skunk da keje part time bg menanggung segala keperluan fadh . haha

keje la part time eja . best pe cri experience .

si eJa said...

fadh, thnks for the opinion. btw, gud luck :)