About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Friday, July 31, 2009

macam-macam.

betulla org cakap kan. time kita bekerja ni lah kite jumpa ramai orang. termasuk la aku ni ha even aku ni bukan kerja tetap. aku memang setuju sangat dengan apa yg mereka mereka tu cakap. rasanya lebih banyak orang yg aku ta suka berbanding orang yg aku suka kat tempat aku bekerja skang ni. tatau la whether aku yg kepala angin atau diaorang. tapi aku rase aku da cukup berbaik dgn diaorang. hari hari aku tersenyum menunjukkan minat aku na bekerja even aku ta minat pon sebenarnye. tu kan nama nye manners. betul tak? tapi ada jugak insan insan yg kadang kadang macam menjengkelkan.

dalam ofis aku ade 4 orang kerani plus aku skang da jadi 5 orang lah. bos plak ada 3 orang dalam ofis tu. semua lelaki. so totally ada 8 orang duduk dalam ofis aku tu. yang duduk sebelah meja aku namanya kak ijan. dia da lama keje kat situ. almost 12 yrs suda. da kenal sume perangai orang kat kayaba tu. orangnye tersangat lah kelakar dan happy go lucky. hari hari gembira dalam apa situasi ponn. dia ta pena amek siyes pon kalau abang abang n pacik pacik kat kayaba tu bergurau dgn dia n yg paling best dia jea yg bole sound bos dia. haha. dgn rilek jea dia sound assistant general manager aritu. camni ayat dia "bos faham ke tak nii??" hahahaha, kelaka gile la. dia memang lawak gile. dia slalu kenen kan aku dgn sorang budak ni. budak ni slalu masuk ofis aku na fotostat. muke dia cam m daud kilau. bile budak tu masuk jea dia pon automatically nyanyi lagu yg senyumlah tu. tu baru cite kak ijan sorang.

sebelah kak ijan plak kak samsiah dgn kak farizan. sorang senior n sorang lagi junior. hehe. kak samsiah ni umur da banyak jugek, maybe lebih kurang mak aku atau muda sikit. kak farizan plak umur 22. dia la yg jadi geng aku borak borak sbb kitaorang cam 1 kepala. kak samsiah pon oke. diaorang tade bawa apa apa masalah ponn. begitu jugek dengan bos yg 3 orang tu. cuma kadang kadang encik jayms la yg kacau aku suh buat apa apa yg dia nak. tu aku ta kesa pon sbb dia pon bos kan. n aku plak secretary dia. huu~

ni yg aku agak kurang senang. bole ke cakap camtu? tapela. ni cuma apa yg aku rasa. ada la sorang hamba allah ni tengah mengandung. maybe kehadiran aku kat kayaba tu untuk gantikan dia bersalin ujung bulan 8 ni. so banyak keje aku terlink dgn dia la. aku anggapkan dia sebagai kak L lah ye? dia da ajar aku sume keje yg aku kene buat. even banyak pon aku ta kesa. aku lagi suka sbb tade la buat aku tertunggu-tunggu na balik kan. at least bile banyak keje tu ta rase pon mase berjalan. ye tak? tapi aku ni bukan komputer na ingat sume. sumtimes aku lupe benda benda tu such as formula ke, folder mana yg aku kene simpan ke. kan? bile aku tanye dia sikit, dia cam angin. camni ah ayat dia "la, tadi kau kate kau faham". tak pon, ayat dia camni "kalau akak da tade sok kau na tanye sape?" sebenarnye ayat dia tu cam menyakitkan ati aku. aku rilek jea tapi kadang kadang aku buat muka gak. lantak ah kalau kau ta suke kat aku. aku ta mintak pon kau suke kat aku.

ni ada lagi sorang. abang H (bukan nama sebenar). dia ni muda lagi. da kawen kot. tah, aku ta amek pot. ta penting. aku tatau la na kate dia ni camne. selalu jugek meminta pertolongan daripada aku. ta kesa la kan. aku turutkan jea apa kehendak dia. tapi kadang kadang dia perli aku. pasal tudung la, ape la. aritu kitaorang makan choc. aku yg bawak. choc tu aku yg beli. then time dia masuk tu choc tu da abes. maybe dia cam bengang then dia amek kotak choc tu, dia belek belek. dia cakap dgn ofismates aku. "sape yg makan choc ni? cop halal pon tade". eleh poyo lah kau mat. kau da tadapat na makan choc aku, kau cakap camtu kan? kalau aku la, demi na menjaga hati orang laen, aku ta cakap camtu tau? haih macam macam la.

aku rasa yg laen oke kot dengan aku. macam kak mek sara, kak hazura, kak liza, abg ipin, abg yazi, abg sape sape lagi lah. ta ramai staff pempuan kat kayaba tu. huu. aku ta kesa pon, janji aku buat li aku dengan sempurna kan? 6 bulan jea pon kat situ. maybe bulan 9 aku pindah kat department laen. alhamdulillah. di samping aku berjumpa dengan kawan kawan baru, aku bole jugek meninggalkan mereka mereka yg kurang aku senangi kat situ. hahaha ayat kejam kan?

p/s : panjangnye entry aku kali ni!

Wednesday, July 29, 2009

its nineteen!

29th july 2009.
today is my big day.
bubbye 18, hello 19!
huuu :)
thnx kpd mereka mereka yg mengingati hari besar aku neh.
esp family, si bf dan sahabat sahabat karib.
ini rupa paras selepas menjadi 19 tahun.
adakah rupa aku sematang usia ku?
i really need the nice comment oke?
hahahaha.
nothing to tulis. cuma na cakap happy birthday nurul izzah :)

Monday, July 27, 2009

addicted

aku addicted dgn benda ni. bole tolong aku tak?
tolong aku sbb benda ni menggemukkan aku yg da sedia gemuk ni!

erghhh, tolong!
p/s : dapatkannya di ikea berhampiran anda. haha

Saturday, July 25, 2009

kenapa menghabiskan duit itu best huh?

tadi aku ke bukit tinggi dengan mak n kakak ain aku.
mak na ke tesco beli letop yg skang tgh promotion tuh.
1499 only.
normal price dia almost 2k kot.
so mak aku pon ta melepaskan peluang lah.
promotion pon ta lame.
masuk letop baru ni, da ade 5 bijik letop kat umah aku.
padahal isi ruma ade 4 org jea.
haha.
mmg membazir kan kan?
sementara menunggu diorang install kan pe jadah dlm letop tu,
kitorg pon kua la dr tesco n g sate kajang haji samuri kat area area situ gaks.
pas melantak sate beberapa cucuk,
aku ajak mak g jj.
jj ngan tesco tu ta jauh ponn.
sampai sampai jea trus g celcom sbb na byr bil broadband + bil telefon aku.
bil aku rm100.55.
wtf?
mak aku baru jea byr last 2 weeks kot.
guna pon jarang!
celcom postpaid mmg mahal ke weh?
kesian mak aku kene byr lagik.
haih.
habis duit almost 200 sumting da kat situ.
plus plus kakak aku punye bil 400 lebih.
tapi tu dia byr sendiri laaa.
aku pon tatau dia call sape sampai 400.
haha.
then aku trus masuk padini concept store.
na cari sua keje.
sua slack aku ade 1 jea.
hari hari aku basuh n pakai yg same.
penat doh.
korok punye padini.
slack pon tade.
aku ajak la mak masuk mng.
aku na cari sua mcm kakak aku beli tuh tp da tade.
aku ternampak la plak skinny kaler itam.
aku trus amek n fitting.
cun beb.
rm99 je.
gile ah, ape mimpi mng jual sua murah murah ni?
rase mcm kat syurga plak.
haha.
aku terus jea rembat sua tu.
mak pon dgn lambat lambat jea kua kan duit.
rilek ah mak.
99 jea pon.
aku masuk watch zone konon na tuka tali jam guess aku yg da buruk tu.
awek sexy tu ckp tali tu kene order sbb limited.
limited la sgt.
haha.
tali jea pon 200 lbh.
mak aku kate baek beli jam baru.
aku cam sentap dgn mak tadi sbb mak tanak tukar kan.
mak tatau betapa aku syg kat jam tu.
dari form 4 aku pakai jam tu.
aku trus jea blah sbb cam agak bengang kan.
g tesco balik sbb na amek letop tu.
aku anta repair skali fon express music yg ta brape na express tuh.
sbb tengah tengah dia tu da rongak.
haha ksian dia, semenjak da ade fon baru ni dia sepah sepah jea dlm ruma.
kadang kadang tinggal kat ruma jea klu kuar.
nxt week bole amek dan dia akan kelihatan cantek semula.
ily lah express music.
mwaxxxx.
ini story utk hari ni okeh?
bye.
p/s : kata ganti nama saya da berubah kpd aku. rase lebih selesa n jujur bile gune kati ganti nama 'aku' time menulis entry entry di sini. huu~

Friday, July 24, 2009

ini amoy punya tag.

What is your fav number?
- seven kot.

What is your fav colour?
- green, orange, hot pink. taste kite same kan moy?

What are you listening to?
- still in love with you by 112.

Are you happy with your life right now?
- yeah, opkos. thanx syg :)

Do you shop at Abercrombie?
- F.O.S saja.

Do you have money?
- currently, tiada.

Would you take an ex back?
- apa punya soklan ni? mestilah tanak. bekas kot!

Are you outgoing?
- depends.

Are you gay?
- ingat azwan ali ke? haih

What should you be doing right now?
- berjumpa dengan si bf. hahaha

Did you ever want to be a doctor?
- never.

Did you ever want to be a fire fighter?
- never oso.

Did you ever want to be a teacher?
- yep, lately saya dpt rasekan mcm seronok jadi cikgu! na jadi cikgu ah.

Does your family have family picnics?
- many years ago.

Does your wallet have any pics in it?
- ade. gamba mak, arwah ayah n si bf.

Does your job bring you satisfaction?
- no idea laaa, jayms please!

Last person you hung out with?
- si bf :)

Last car / motorcycle ride?
- si bf's car.

Last text message?
- 'hye bby.. Watpe?' from si bf.

Last baby you held?
- ahmad afiq. haha :)

Tag 6 + 1 person!!
- kakak ain, alyp, feaq, dura, hazirah sapuan, deana + si bf saya (klu rajen laaa)


Saturday, July 18, 2009

picture of the day.

gedik tak?

ini mereka, sahabat sahabat handai saya.
tp yg baju kelabu berkaca mata tu bukan oke.
dia kekaseh saya :)

ini adalah sebahagian drpd ahli rombongan ke putrajaya tadi.
4 kereta pegy.
balik sendiri sendiri.
hahaha.
motif : radi n fandy na deting, sume na ikut.
hee.

Wednesday, July 15, 2009

oh cinta hati saya!

mereka sahabat karib saya.
dun ever try to curik mereka!

ouh she's my bracie naddy.
time ni dlm lab yg sgt scary kot!
macam macam bunyi ade.

ini zetty.

my class rap.
she's cool.
bye.

ta ingat ah nama pantai ni.
pantai cahaya bulan kot.
our fevret place na lepak lepak release tensi.
then pegy tgk futsal kat lukut.
cubaan mencari bf tapi tadapat.
hahaha.

mood : happy birthday zetty (kanan sekali)
lokasi : ayam panggang, nyummy~

l-r : nath, ajim, ika, saya, intan n amoy.
time ni kene pakai baju biru.
tapi saya ingkar dan memakai baju cotton oren.
saya bdk nakal, so?
haha.


gosh!
i miss all of them n all of our beautiful moments.
pd, i miss u :(


Saturday, July 11, 2009

no title lah!

currently,
mood : loved <3
sudah lebih setahun bersama beliau.
tetapi officially baru 3 bulan.
haha :)
saya cinta awk.
bye.

Wednesday, July 8, 2009

rubbish.

hari ni adalah 8 haribulan 7 tahun 2009. hari ni juge genap seminggu saya menjalani latihan industri saya. rasanya ta penah rasa tensi macamni. baru 5 hari, tapi saya rasa mcm da bertahun tahun plak keje kat situ. ta sangka plak keje ni susa mcm yg saya alami skang ni. tatau la kalau saya saje yg rasa macamtu. maybe sbb saya ta penah keje sblm ni, ta pnh rasa susa. ta pnh rasa kene desak dgn bos. benda tu na cpt, benda ni na cpt. suma nya urgent. padahal tade urgent mane pon. suda nye dokumen yg kononnya urgent sgt tu bersepah jea atas meja bos. wtf? rase cam na jerit pon ade!

yg paling ta bole tahan, keje yg tade kene mengena dgn bidang saya pon, saya kene buat. pasal key in data dlm microsoft excel suma tu tade mengundang apa apa masalah. tapi bila disuruh buat drawing tentang produk yg dihasilkan, tak ke jadi gila dbuatnye? saya amek cos diploma sains kesetiausahaan. bukan diploma kejuruteraan awam oke. hari hari masuk keje 7.30. sampai jea ofis pagi pagi, da rase ta sbr na pukul 5. na balik. sampai bila saya na berperasaan sebegitu? saya sepatutnya happy dgn keje saya sbb saya akan menjalani latihan industri ni lame lagi. lebih kurang 6 bulan. gosh. lama gile. tolong la hentikan penyiksaan ni.

sebelum ni, saya da fikir. saya na keje pas abes diploma nih. seronok tengok orang keje. dapat duit. bole beli macam macam menggunakan titik peluh sendiri. rase puas. tapi rasanya saya seperti suda berubah fikiran. saya na sambung degree terus. dlm masa yg muda saya da dpt degree. ta gitu? ada baik buruk nya. tah la. saya pon tatau sampai bila saya akan terus rasa macamni. ta suka dgn perkara yg kite sendiri buat. bila kite ta suka, kite jadi malas + tensi n macam macam lagi lah. sakit perut jea bila memikirkan yg saya akan berada d pejabat tu lebih 5 bulan lagi. kalau lah doraemon tu wujud, pasti beliau lah yg pertama akan saya cari utk cepatkan masa!

Monday, July 6, 2009

kak aizureen's wedding.

ni time na bersanding.
then pastu kami pon gerak pulang.

hahaha.
jum jumpa pengantin kat atas!

this is us.
l-r : kakak ain, acu mama, saya, the pengantin dan mak saya.

sekitar majlis perkahwinan kak aizureen.
oh damn.
my dream wedding!
ini adalah mahligai uncle burhan yg terletak di seksyen 9, shah alam.
oh bila na merasa ruma camni?
hahaha.

semalam kami sekeluarga ke ruma uncle burhan sbb ank sulung dia kawen.
uncle burhan adalah kwn mak since kecik kecik.
kini uncle burhan mengusahakan company animasi dia iaitu les copaque.
ala, yg buat upin n ipin tu.
huuu :)

uncle burhan baru jea pindah ruma.
ruma dia mmg cantek.
suke.
ada 4 tingkat.
dilengkapi dgn kemudahan lif, pool, surau dan sebagainya.
lihat saja lah gamba gamba kat atas tu kan.
saje letak utk tatapan korang.
cuba lah cari ruma tu.
hehe.


Wednesday, July 1, 2009

practical.

muka blur saya 1st day pract.
mcm bangang jea nunggu bos pai kul 11 kat hr.
then encik jayms aka my bos n encik misri amek saya kat hr bwk p ofis sebenar saya.
naik bmw kot.
duk blakang cam bos.
hahahaha.

oke la tempat pract tuh.
kira cam production ofis.
ramai la mamat mamat kilang kat situ.
bak kate bf kakak saya klu ta kene weewit tu ta sah la kan.
huu.

bos saya nama encik wan hazreen if i'm not mistaken.
tp sume org panggil dia jayms.
org nya muda lagi.
around 30 sumting, tinggi, kacak, berkaca mata.
sgt gila gila.
asek mengusik.
klu ta silap, dia org besar yg ke-2 dlm ofis tuh.
hebat kan?

start esok saya kene dtg pakai tshirt, seluar slack, safety boot n cap.
sbb ofis saya tu sekitar kilang.
so bila saya kena ikut bos pantau kilang, saya kene la ikut peraturan yg dtetapkan.
tp tapela, bagus gak sbb ta perlu na iron baju everyday :)
hmmm,
saya rasa saya akan oke bekerja kat situ selama 5 bulan ni.
insyaallah :)