About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Friday, December 25, 2009

great day with si bf <3

taktau la nak kate apekah nama sesi kami kali ni. maybe sesi bermaaf maafan kot. ahaha da macam raya la pulak kan. dsebabkan ade perkara yg ta diingini berlaku malam tadi kami telah sepakat untuk berjumpa mengeratkan lagi hubungan kasih sayang d antara kami. hahahaha geli. takde la. saje jea jalan jalan menghilangkan rasa bosan petang tadi. siap siap pas solat jumaat si bf datang jemput aku kat umah. current mood happy lah kan :)

hmm. nak puji diri sendiri pandai sbnrnya bodoh. da tau krismas konfem pusat beli belah full. tapi degil gak na pegi. konon na tengok wayang. avatar la, chipmunks la ape jadah sume tu tapi TGV bukit tinggi beratur sampai kat kedai nokia. sape yg biase tengok wayang kat situ tau la panjang mane q kat TGV tuh. aih. pulak tu since 2012 keluar, TGV bukit tinggi da ta bole book by phone. ape hal nye huh? pelik betul aku. tensen gile aku. aritu tengok santau pon mmbe aku belikan tiket kat kaunter petang tu utk show malam. huh payah la.

bile da tengok beratur sampai nokia jangan harap la si encik rabun tu na beratur. harapan. haha. kami keluar jj n pegi SA. konon memula na mkn kat pakli, pastu mekdi, pastu beriani plak kat tesco. takjadi jugak. last last makan pizza hut. perut da mcm ape jea lepas makan. baju yg memula pakai nampak selekeh sbb longgar pon jadi ketat. huhu. siap masuk tesco beli barang skit. macam ape jer deting kat tesco. haha. tak macam klaka plak kan. then aku ngan dia pusing pusing area SA pastu balik umah. here is some pics :)


ni time dekat pizza hut. hee gedik jer muka.

dont mess with my man. haha. he'll always be mine. got it?

p/s : actually boring nih. report ta siap bole plak aku bejalan + update blog kan? haha.

Tuesday, December 22, 2009

thnx mum!

ini adalah suprise yg diterima setelah pulang dari PD. omg, thx mak. da lame aim katil ni kat ikea. finally dapat jugak. pasni tade tdo atas tilam lagik. heee seronokkkk. mak belikan almari jugak. suke! da tak kosong da bilik ni. dulu macam bilik umah bujang jer. hehe. i lebiu mak.

Tuesday, December 15, 2009

tag tag tag tag

1. Bekas kekasih saya adalah :
dia.


2. Saya sedang mendengar :
suara kakak saya


3. Mungkin saya patut :
ke PD hujung minggu ini untuk siapkan report LI


4. Saya suka :
anak pakcik Ishak


5. Sahabat-sahabat baik saya :
awesome!


6. Saya tak faham :
kenapa harus ada report LI?


7. Saya kehilangan :
my kittens :(


8. Ramai yang berkata :
tingginya si eja ni. tanak jadi model ke? huh


9. Makna nama saya :
cahaya kekuatan & keceriaan :)


10. Cinta itu adalah :
indah


11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
menonton cinta balqis kat tv3


12. Saya akan cuba :
menggembirakan hati semua orang


13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
no idea laaa..


14. Telefon bimbit saya :
telah hilang dan djumpai semula


15. Bila saya terjaga dari tidur :
ambek henpon, tengok jam n tido balik.


16. Saya paling meluat apabila :
melihat gamba-gamba musuh saya


17. Pesta/Parti adalah :
dayana alia


18. Haiwan paling comel yang pernah saya temui ialah :
persian cat dekat pets wonderland~


19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
sekarang. hehe


20. Hari ini :
letih seharian bekerja


21. Malam ini saya akan :
pergi pasar malam barangkali


22. Esok pula saya akan :
shopping shopping shopping


23. Saya betul-betul inginkan :
lesen kereta. haha


24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
comelnye aku!


25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
lu pikir la sendiri. wahaha


26. Makanan Barat atau Jepun :
barat kot. haha, western suda.


27. Bilik yang terang atau gelap :
depends


28. Makanan segera adalah :
sedapppp


29. Ayat terakhir yang anda katakan kepada seseorang :
"i love u too"


30. Siapa yang anda nak tag :
vokalis inclose. dia ada blog tak?

Wednesday, December 2, 2009

muhasabah diri

2010 is just around the corner. gudbye 2009. banyak momen indah yg terjadi sepanjang tahun ni yg akan dkenang sampai bila bila. ada jugak pahit yg tak mungkin akan aku lupa. buat pertama kalinya aku kehilangan insan yg sangat rapat dengan aku. hingga ke hari ini, aku masih macam tak pecaya. macam mimpi jea semua tu berlaku. aku rasa macam ayah masih ada memerhatikan isteri dan anak anak kesayangannya.

terngiang ngiang lagi wajah ayah, senyum ayah, muka ayah masa marah. sedihnya hati tade siape yg tau. only God knows. tapi ketiadaan ayah menguatkan lagi semangat aku untuk berubah dan bermusabah diri pada masa mendatang. aku harap sangat tahun 2010 ini akan lebih bermakna dari tahun tahun yg sebelumnya.

nak tengok tak arwah ayah aku? dia tak suka ambik gamba. so dia akan ambik gamba mase dia holiday saje. ini yg ada dlm simpanan aku.



okay, sambung balik. diri semakin dewasa. next year aku da 20 tahun. tade belas belas lagi da. rase mcm tak pecaya pulak. bermula dari aku tadika ke sekolah rendah, up lagi naek sekolah menengah n sekarang alhamdulillah dah d peringkat IPTA. start dari pakai Kiko mase kecik kecik, pastu pandai pulak pakai B.U.M, blue toms segala. sekarang balik balik roxy, mng. whats next? maybe 1st lady atau hajaba. hahahahaha. aku kene berubah. aku da semakin dewasa. tolong lah sokong saya!

azam tahun 2010 :-

1. aku nak kumpul duit. uwaaa! korang kene tolong aku. aku tak pena menyimpan sebelum ni. kalau ada duit dlm acc, aku akan keluarkan semua.

2. aku nak berubah imej pulak. haha. rase macam da tanak pakai sexy sexy. n kalau boleh nak pakai tudung bile dah bersedia.

3. lesen kereta! tolong lah. kereta dah ade, tapi lesen takde. macamane ni??

4. aku akan pastikan aku grad tahun depan. tak nak extend extend!

5. ini yang paling susa aku rasa. konon nak berhenti boros. tiap tahun azam nak berhenti boros tak penah menjadi. no more guess, roxy, mng, charles & keith. pasni beli baju goggles dgn kasut bata jea dah. hahahaahaha. wtf?

6. aku nak kuruskan badan. aku akan buat berat badan aku jadi 45kg. okay thanx!