About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Saturday, May 30, 2009

genting!

1

2

3

ni antara gamba gamba yg disnap time kat genting tadik.
siok.
da lame ta g genting ni act.
tu yg excited sikit.
tapi kami cuma main spinner tu jea.
yg laen ta larat sbb saya sakit bontot.
hahaha.
alyp plak sakit kaki.
kami berdua da mcm warga emas dah.
apepon fun la weh.
siok!

Tuesday, May 26, 2009

sadness again?

today is our last paper for dis sem.
paper OM tadi agak meruntun jiwe lah.
final exam saya da start since 19th arytuh.
then 21st n today
shorthand n trengkas alhamdulillah rasanya oke kot.
ntahla.
unpredictable gak kadang kadang.
i will be away for 6 months for my industrial training.
praktikal kate orang.
sekejap jea dah sem3 n sekejap jea dah abes sem2.
the worst sem ever!
tau tak kenapa?
sbb macam macam benda jadi.
saya gaduh dgn dia dan dia.
(both of u know urself kan? korang kan stalker aku)
plus saya kehilangan dia yg sangat penting dlm hidup saya.
ayah,
eja tau ayah tengok eja dari jauh kan?
all of my kejayaan hanya untuk ayah.
i love u!
sayang sayang ku.
esp amoy, intan, yana, naddy, dee, zety, elly, nath, eyman, sai, nua, bj, syazwan n rakan rakan lain.
saya pasti rindu pada anda semua.
i'll miss all the beautiful moments that we share together.
cinta sayang rindu kat korang.
siyes shit.
ily x)

Friday, May 22, 2009

sadness.

dis week adalah minggu yg agak sedih.
sem 2 ta lama lagi berakhir.
next sem saya da practical.
siyes shit sedih.
even saya ta tunjuk kat kwn2 laen.
kwn2 dsk akan saya tinggalkan utk 6 bulan.
tapi kwn2 cos lain?
ni lah sem terakhir kitaorang same same.
mmg sedih sgt na tinggalkan diorang.
esp elly, eyman, sai, nua, bj n ramai lagi lah.

mlm tadi saya n sai lepak kat palong.
kitorg lpk sbb ni jea last na lpk sama sama kat pd.
hati mmg sedih.
tapi taleh na sedih la mlm tadi.
sai asek gelakkan rambut saya jea.
cis.
kalau ayam tu ayam jea la.
"na gelakkan rambut i plak!"
haha.
mmg fun lpk mlm tadi.
tengs saiful bahri belanja saya mlm tadik!
jgn ingat saya ta buntut pija oke.
(ini ayat kami)
kami saja yg faham.
heee :)

to mereka mereka yg laen,
next week kite lpk kayh.
ada 1 paper jea lagi.
then saya akan tinggalkan pd utk 6 bulan.
kpd korang yg akan stay kat pd ni utk lagi 1 sem before korang LI,
tahniah!

haha.
jgn sedey sedey oke.
everythings gonna b fine la weh.
sayang korang sume.

Sunday, May 17, 2009

ikea lagi?

baru saja sampai masa ni.
yeay, shopping!

sambil memandang ke bwh (kawasan permainan kanak kanak)
amoi : wan cik, bole tak ya main kat bwh tu?
mak saya : ta bole syg. t kat dlm wan cik belikan ya mainan kayh.

kerusi ni best.
suh mak beli, tanak plak dia.
haha.

saja letak gamba ni sbb nampak kurus.
hehehe ;DD

kegetekan anak sedaraku ini.
geram btul dgn kau ni la.

ni time na balik da.
anak sedara saya ni dah na balik sgt sampai tanak bergambar.
saya pon mls la na pandang lensa kamera kan.

today,
saya ke ikea lagi.
act semalam pon kami ke sana.
tapi jln2 kat flea market jea.
mak saya da terpikat dgn sebijik beg kat clarks.
pastu dia kata na mkn dulu.
pas mkn dia na dtg situ balik.
afta mkn kat warong penyet,
kami kembali ke butik clarks.
salesman kat situ terus tepuk dahi bila nampak mak saya.
dia ckp "saya da jual beg tu, beg tu ada satu jea!"

mak saya gelak besar la kan!
pastu salesman tu terus call branch mid kot kot ada lg beg tu.
fortunately, beg tu ada.
sengih lebar mak saya.
dia ckp dgn kakak saya.
"dik, jum g mid."
semua oke saja.

bila sampai mid,
mak terus menonong ke butik clarks.
beg tu harga rm358.
mak saya mmg gila shopping oke.
tp itu kisah smlm.

ary ni kami shopping lagi.
agak berjimat kali ni.
usually, mak saya akan spend ribu riban punya kat ikea.
tp ary ni, cuma 300 lbh jea.
hahaha.
pencapaian terbaek, mak!
congrats ;DD


Saturday, May 16, 2009

aku benci kau la, perempuan!

baru lps on phone dgn ewan.
dia tanya saya apa cerita psl entry yg amoy tulis kat blog dia tu.
then saya pon cerita la kat dia psl dua org perempuan gila yg saiko tu.

ewan,
nvm, kayh.
i ta salahkan u pun psl benda nih.
mereka tu yg gila.
saiko na mampos.
i ta knl dia, dia pon ta knl i.
tetiba jea na cari gaduh dgn i.

hey perempuan.
aku da tade masalah dgn kau kan?
alih alih kakak kau plak na cari gaduh dgn aku apa hal?
kau ingat aku ni apa na gaduh psl laki?
kau ta malu dgn ewan ke weh?
cemas btolla kau ni, perempuan!
dahla kau komen blog bestie aku.
berani ek.
kau mmg stalker la!
baca blog org.
aku ta kuasa la na lyn korang berdua ni.
mcm org gila tau tak?
kampung gila perangai!
lantak kau la na ckp apa kan.

go to hell!



Tuesday, May 12, 2009

congrats to myself.

this certificate belongs to me oke.

wajah kegembiraan seorang student poly pd yg baru dianugerahkan AKJ.
hahaha.

baru saja pulang dari poly ni.
ada perhimpunan jabatan.
ta sangka la plak student2 yg dapat AKJ terima sijil ary ni.
da lama sgt.
da lupa pon.
hahaha.
AKJ ni dianugerahkan bg student yg cemerlang sem lps.
cemerlang ke?
pointer 3.5 and above laaa.

harap2 sem ni pon dapat score lagi.
pray the best for me kayh.
tengs~


benci.

today,
i'm not in the mood.
tatau la knp.
sbb period ke?
entah laaa.

ary ni keje saya cuma melepet saja d ruma.
(tiru ayat edy).
tetibe rasa rindu plak kat edy.
ada 1 class jea pg tadik.
kul 10.15 till 12.00 kot.
class typing kul 9 pon batal.
penat jea bgn awal.
haih.

hmmmm.
sumting bad happened last nite.
mls na cite kat sini.
takut ada yg sentap plak kan.
bengang, doh!
fon saya senyap seribu bahasa ary ni.
dah la.
mls na pk sgt.
sakit aty jea kan.

thanx to amoy kerana mendengar keluhan saya ary nih.
ily.

Monday, May 11, 2009

semalam.

lokasi : pantai teluk kemang.
tarikh : 10 mei 2009

semalam si bf saya anta saya pulang ke pd sambel ditemani iwan n yan.
kami gerak dari telok pukul 2.30.
n sampai pd around 4 pm.

act na ajak mereka nih lepak bt4 dgn amoy.
tp mereka2 ni na ke pantai gak.
at last saya bwk la mereka g teluk kemang.
ta ramai org plak kan.
parking pon tade.

then suh amoy dtg teluk kemang.
dia pon dtg dgn hati yg berdebar-debar.
sekali si 'd' (bkn nama sebenar) tu ada plak kan.
lagi la takut dak amoy.
ta psl2 iwan jd signboard kat sebelah amoy.
hahaha.

lyn keropok lekor n kerang kat situ.
pastu amoy plak ajak g bt4 mkn aym panggang.
amoy da sampai dulu.
tetibe tgk dia ada teman plak.
cepat btul awok dia sampai.
lepak2 then ned n apak plak dtg.
enjoy gila lpk.
iwan n yan pon nampaknya blh masuk dgn abg wan n apak.
abg wan blanje.

7.30 kami patah balik ke teluk kemang.
na anta saya plak kan.
uwaa sedihnya!
rasa tanak kasi dia balik.
hahahaha.
gedik.
deting jap depan umah.
kul 8.30 mereka gerak balik telok.
kul 10 si bf sms ckp da sampai.
lega rasanya.
hehehe.

thanx ye syg sbb anta kite balik!
thanx to iwan n yan gak.
(:

Saturday, May 9, 2009

hari ini.

tadi saya ke jj lagi.
bersama si bf saya.
da petang pon time tu.
kul 4 baru kuar.
saje ajak dia kuar sbb bosan.
gi layan muvee.
act na tgk uninvited.
tapi tinggal tempat duduk depan jea.
couple seat pon da abes.
si bf ckp, tgk x-men.
oke laa.
saya akur.
lyn jugak tgk cite tu.
ta penah minat pon sebelum ni.
hahaha.

pas keluar wayang,
as usual saya berjalan-jalan dgn dia.
hasilnya....
i've bought someting for my super duper mummy!
esok kan mother's day.
so, saya belikan mak someting kat lovely lace.
then belikan kad kat memory lane.
cantek tau!
heeee~

pastu,
saya masuk la roxy.
hehe.
mcm biase la kan.
saya ada voucher roxy n quiksilver rm50.
n kebetulan duit pun baru masuk.
saya ckp dgn si bf saya.
"shopping!"
dia geleng kepala jea.
saya rembat selipar sepasang.
saya belikan si bf saya selipar gak, quiksilver.
n yg paling best, saya beli purse baru.
yeay!
hahaha.
purse guess saya tu da lame sgt pakai.
tapi si bf saya kata elok lg.
saya na jgk purse roxy tu.
mcm ta faham plak.
saya ta dpt na tunjuk brg2 tu sbb saya suruh si bf saya bwk balik.
"simpan dulu ye, syg!"
klu saya bwk balik,
sure mak bising.
nnt2 la saya bitau mak.
hehehehe~

btw,
thanx to u syg kerana spend time n wang awk utk kite td.
hahaha.
awk terbaek wok!
ily.
(:

Friday, May 8, 2009

yeay!

finally,
saya sampai gak umah pukul 8 td.
haih.
gila letih.
dari pd ke seremban.
dari seremban ke kl sentral pulak.
then dari sentral ke klang.
tak ke mcm indon dibuatnya.
dgn beg baju, laptop lagi.
haiyaaa.

tapi kepenatan saya terus hilang bila nampak kelibat WJM 4117.
hahahaha.
si bf saya datang amek saya.
pastu dia bawak saya g mkn kat andalas.
heee.
as usual la kan.
pas mkn, perut saya ta leh handle punya.
dia jd tukang gelak jea.
cis.
macam kau kurus sgt jea kan?

on our way back to telok,
i've got something from him.
dia bagi saya selendang.
wuhu.
black n grey in colour.
cantek.
dia belikan time g penang.
tengs ye syg!
tapi ary ni mmg byk cite klaka.
paling ta bole bla cite kakak india tempat keje dia la,
ape laaaa.
hahaha.

ini saja buat masa ni.
nnt update lg kayh!
tc semua.

Monday, May 4, 2009

pengubat hati saya (:

my girls~
ily!

intan.
dia kesayangan saya.
lihat muka saya yg ta cukup zat.
ta sihat laaa.
tu yg ta join diaorg swimming!

keriangan mereka, keriangan saya juga.
saya ta perlukan yg laen.
mereka suda cukup.
ta perlu lagi yg laen oke.
diulangi.
ta perlu.

to sesiapa yg terasa:
jgn cuba mendampingi aku lagi.
aku ta perlukan orang mcm kau.
even aku tdo sebelah kau, aku satu kelas dgn kau.
jgn harap aku bole maafkan kau.
aku mmg kejam.
tapi ta sekejam kau!
get a LIFE lah.

a special thanxx to :
sayang
amoi
ewan
intan
kecik
elly
eyman
naddy
zety
deana
edura
sai
nua
belon

kerana menceriakan hidup saya tanpa kehadiran dia yg ta diingini!