About Me

My photo
I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool. Everyday, I thank Allah for everyday things like the ability to breathe, the ability to love, the ability to laugh, and the ability to eat and drink.

Thursday, January 13, 2011

Pisang Goreng Azmi

Hai korang. Seperti yg korang semua tau la kan, lately aku memang kuat makan. Tak pelik lah semua orang tegur aku gemuk. Okay, dah dah. Merujuk kepada tajuk di atas. Sebenarnya dah berapa minggu aku teringin sangat nak makan pisang goreng. Pisang goreng bukan sebarang tau.

Haa, ni aku nak cite sikit. Aku teringin sangat nak makan Pisang Goreng Azmi dekat SS19, Shah Alam tu (berdekatan komuter station Shah Alam). Dah lama tak makan. Last aku makan bulan lepas kot. Sekarang teringin sangat. Choi. Ni teringin takde makna apaapa tau! Cuma, susah nak cari pisang goreng yg sedap sekarang ni. Semua nya meniaga 'asal boleh'.

Cara dia goreng pun lain. Dia akan goreng 3 kali, berlainan kuali. Pekerja dia semua lelaki. Tu yg rajin je awek-awek pegi beli kat situ. HAHAHA. Beratur ok nak beli. Kalau nak beli, kena lah spend 15-30 mins kalau tengah ramai orang. Selalu kalau aku beli, aku datang awal. Before pukul 12 dah beratur n tunggu dia goreng. Sanggup tau!

Ha ni gambar org tengah beratur masa nak beli Pisang Goreng Azmi. Sumber gambar dari Google. Hehe. Sebelah tu ada orang jual keropok lekor n air. Tapi jarang ada orang beli padahal akan beratur depan kedai dia. Kesian. Huhu. Mesti dia makanhati je tengok pisang goreng tu laku.

Ni pulak packaging dia. Ni pun sumber dari Google. Siap ada nama lagi ok! Haishh, meleleh air liur masa tengah menaip ni. haa. HAHAHAHA. Dahla, malas nak cakap lg, nak pegi beli! Ok bye!

0 comments: